Gesprek met...Edwin Lugt
Gesprek met...Edwin Lugt

Nou Edwin, zoals de supporters zeggen: de tien doldwaze derby dagen komen er aan…

“Ja, spannend en mooi. Het is voor Overijssel natuurlijk geweldig: vier clubs op het hoogste niveau. Daar mogen we in het oosten heel trots op zijn.

 

Laten we hopen dat het een feest wordt, met mooie resultaten en een gezonde rivaliteit.”

Wat betreft dat laatste… hoe zit het nu met de ontvreemde kampioensschaal van PEC Zwolle?

“Als clubs hebben wij, Go Ahead en PEC, er bewust voor gekozen deze actie niet groter te maken dan het is, aan de andere kant hebben we er ons als bestuur op de achtergrond zeer intensief mee bemoeid en er bij onze supporters via verschillende kanalen op aangedrongen de schaal op zeer korte termijn terug te geven. Nu de wedstrijd tegen PEC serieus dichterbij komt wil ik dat eigenlijk nóg eens dringend doen. Het risico op escalatie wordt met de dag groter en dat moeten we met elkaar echt niet willen. De schade voor de club is, bij escalatie, niet te overzien en ik blijf herhalen dat je dan je dierbare club het hardste treft. Daarom doe ik nogmaals een beroep op degene die de schaal heeft: lever deze per direct bij ons in.”

De roerige wedstrijd tegen Vitesse zit natuurlijk ook nog ergens in het achterhoofd… hoe is de stand van zaken?

“We hebben, voordat de aanklager betaald voetbal ons bericht kon zenden, zélf een brief naar de KNVB gestuurd met daarin vermeld: de acties die de club onderneemt om deze zaken aan te pakken en wat we als club doen om herhaling te voorkomen. We vonden dit erg belangrijk, om de KNVB duidelijk te maken dat we hier direct op handelen. We zijn ook actief bezig de supporters ervan te doordringen dat het rond het veld rustig moet blijven, dat fanatieke steun het team geweldig helpt, maar dat incidenten zoals tegen Vitesse het tegenovergestelde effect hebben. Dat is ongelooflijk belangrijk. We zijn met de club ontzettend druk een prachtige toekomst te bouwen. Deze week zitten we bijvoorbeeld met B&W Deventer om de plannen voor o.a. een nieuwe Hoofdtribune te presenteren. We willen allemaal groeien, we hebben een elftal dat ook tegen Heerenveen weer liet zien het eredivisieniveau  goed aan te kunnen, er staan wekelijks mooie affiches voor de deur, daar moeten we van genieten. En dus niet onze eigen club in de problemen brengen door bepaald gedrag, dat werpt ons dan weer een stuk terug. Dat wil niemand, volgens mij.”

Nee, we willen groeien en we willen door. Hoe is het, wat dat aangaat, met de plannen rond de jeugdopleiding?

“Daar zijn we een volgende stap in aan het maken. Een projectgroep van vijf mannen is bij elkaar gaan zitten en pakt het nu op. Daarin zitten alle kwaliteiten die we nodig hebben. Kennis van technische zaken, van hoe je een jeugdopleiding runt, van organisatie, van commercie en van communicatie. Het team bestaat uit Henk ten Cate, John Oude Wesselink, Hans Vorderman, Remco Muiderman en Kenneth Zandvliet. Een topteam, als je het mij vraagt.”