Geen categorie

1-0 nederlaag GA Eagles in Doetinchem

Go Ahead Eagles heeft het uitduel met De Graafschap met 1-0 verloren. Ted van de Pavert was in de tweede helft de matchwinner met een rake kopbal uit een corner van Linssen. Aanstaande maandag is om 12:30 uur de return in Deventer.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. Doelman Cummins moest zich twee keer strekken op schoten van Tarfi (vrije trap) en Vida. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kreeg Go Ahead Eagles het duel meer en meer in handen. Dat resulteerde in twee goede kansen voor Plet. Het dichtst bij het openingsdoelpunt was Lambooij, die de bal tegen de paal schoot.

220515gragae03a

Na rust had GA Eagles meer moeite met De Graafschap. Zonder al te veel kansen te creëren nam de thuisploeg het heft in handen. Nadat Tarfi (vrije trap over) en Janssen (volley in de handen van Cummins) de mogelijkheid op de 1-0 lieten liggen, scoorde Ted van de Pavert wel. Uit een corner van Linssen kopte hij hard raak.

220515gragae46a

Na de 1-0 bleef De Graafschap aandringen. Tarfi kreeg twee goede kansen, maar schoot beide keren naast. Hierdoor bleef het bij 1-0.