“Al 50 jaar woon ik aan de Hof van Colmschate. Het bevalt goed om pal naast Go Ahead Eagles te wonen. In 50 jaar bouw je een hoop mooie herinneringen op. Zo gingen mijn kinderen, toen ze nog klein waren, regelmatig naar De Adelaarshorst toe om kattenkwaad uit te halen. Dan namen ze spullen mee uit het stadion en moest ik ze vervolgens vertellen dat ze het spul moesten terugbrengen. Dat deden ze ook, want ze mogen van mij absoluut geen spullen meenemen van mijn lievelingsclub. Dat is Go Ahead Eagles al mijn hele leven, ik ben geboren in Deventer en was al fan van Go Ahead Eagles voordat ik hier kwam wonen. Vroeger heb ik zo gelachen met Barry Hughes. Zelfs mijn kinderen konden met hem lachen, met Hughes was echt alles mogelijk.

Veel supporters kennen mij als de breidame. Eén keer in de maand ga ik met mijn vriendinnen ook in het Supportershome van Go Ahead Eagles breien. Breien doe ik alleen in het rood en geel, want dat zijn de mooiste kleuren. In mijn tuin en voor de ramen heb ik ook veel breiwerken van Go Ahead Eagles hangen en liggen, want daarmee wil ik laten zien dat ik altijd bezig ben met de club. Met z’n allen hebben we een rood-gele sjaal gebreid van drie kilometer, de hele omtrek van de wijk!

Helaas raakte ik zelf in 1996 betrokken bij het busongeluk van Winterberg, waarna ik afgekeurd werd en niet meer kon werken. Daarvoor zat ik dagelijks achter de naaimachine, want op school heb ik héél lang geleden mijn modinettediploma gehaald. Ik ben 72 jaar en zit eigenlijk al mijn hele leven achter de naaimachine, het mooiste wat ik ooit gemaakt heb is een trouwjurk voor een buurmeisje. Zij reageerde er heel positief op en mede door de jurk had ze een onvergetelijke dag. Ik heb ook eens De Brink versierd tijdens een jubileum, dat was ook heel erg bijzonder.

Je zult het misschien niet zeggen, maar ik ben nog steeds een fanatiek supporter. Juichen doe ik met mijn 72 jaar nog heel erg fanatiek en daarnaast ga ik ook nog best vaak naar wedstrijden toe. Ik zou me geen leven zonder Go Ahead Eagles kunnen voorstellen, echt niet.”

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)