Nieuws Algemeen

101 jaar Vetkampstraat in 1.000 stukken aangeboden

Go Ahead Eagles heeft er een nieuw pronkstuk bij. Technisch manager Paul Bosvelt, Theo Ellenbroek (bestuurslid DVV Go-Ahead) en Herman Starink (voorzitter Stichting Niet te Kraken) ontvingen in De Adelaarshorst uit handen van Hans Stempher (tekenaar) en Nico Joosting Bunk (ArtNik Uitgaven) de eerste ‘101 jaar Vetkampstraat-puzzels’.

De voetballiefhebber, geschiedenisvirtuoos, tekenaar en scenarioschrijver Hans Stempher heeft het afgelopen jaar met ArtNik Uitgaven en clubhistoricus Herman Starink hard gewerkt aan een overzichtstekening van De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat, waarop de belangrijkste feiten uit de geschiedenis van Go Ahead (Eagles) zijn weergegeven. De tekening bevat vele bekende Go Ahead-spelers, -keepers, -trainers en -bestuurders van de afgelopen 120 jaar. Met op het speelveld van De Adelaarshorst een combinatie van spelers die namens Go Ahead (Eagles) international zijn geweest of elders international zijn geworden. Leo en Jan Halle, Kees van Kooten, Bert van Marwijk, Marc Overmars en Dick Schneider komen op de puzzel onder meer voorbij, maar er zijn ook bijzondere voorvallen en anekdotes verstopt in de rijk gevulde tekening, zoals de geschonken fietsen van Moos Polak bij het behalen van het vierde landskampioenschap in 1933 of Sfeerteam ADHD met ‘kooiman’ en ‘trommelaar’.

101 Jaar Vetkampstraat Puzzel (2) Verkleind

Eigenlijk zou de tekening al in 2020 rond de viering van ‘100 jaar Vetkampstraat’ verschijnen, maar vanwege de coronapandemie is dat met een jaar vertraagd en spreken we nu over de ‘101 jaar Vetkampstraat-puzzel’. De legpuzzel telt 1.000 stukjes en is inclusief een prachtige voorbeeldposter. De ‘101 jaar Vetkampstraat-puzzel’ is in de Deventer (boek)winkels en via deze link voor 19,20 te koop. ArtNik Uitgaven heeft speciaal voor de voorintekenaars / webbestellers een afhaalpunt ingericht in de oude bibliotheek (Brink 70), één van de genomineerde locaties voor het Nederlands Voetbalmuseum. Haal je puzzel op 19, 20, 26 of 27 november tussen 11:00 en 16:00 uur op bij het afhaalpunt in de oude bibliotheek en doe mee aan de prijsvraag!

Hans Stempher (1949, Deventer) is vanaf 1985 beroepsmatig kunstschilder, tekenaar en scenarioschrijver. Hij maakte diverse muur- en gevelschilderingen in de stad, tekende onder andere strips voor het Deventer Dagblad (Flip!) en is bedenker van de Deventer stripserie ‘De Geest van Lebuïnus’. In 2019 verscheen de Deventer Geschiedenis tekening in puzzelformaat. In al z’n werk combineert hij zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad. Sinds kort is Hans Stempher ook actief als (t)Huistekenaar bij de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles. Hij is dan in het stadion, op de tribunes en rond het veld te vinden om de ware supportersziel op cartooneske wijze vast te leggen.

101 Jaar Vetkampstraat Puzzel (mock Up)

101 Jaar Vetkampstraat Puzzel (3)

Paul Bosvelt (midden), Theo Ellenbroek (rechts) en Herman Starink (links) ontvangen uit handen van Hans Stempher (tweede van rechts) en Nico Joosting Bunk (tweede van links) de eerste exemplaren van de 101 jaar Vetkampstraat-puzzel. (Foto: Job Boersma)

Terug naar overzicht