Go Ahead Eagles Onder-13 speelde zondag een internationaal toernooi in Eindhoven, waar het van de zestien deelnemers als achtste eindigde. Jip Ellenbroek, trainer van het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, blikt tevreden terug op het toernooi in Brabant. “Onze doelstelling voor het toernooi hebben we behaald.”

Met onder andere clubs als Fortuna Sittard, FC Emmen, Helmond Sport en natuurlijk Go Ahead Eagles zelf was het deelnemersveld goed gevuld in Eindhoven. Go Ahead Eagles O13 begon het toernooi met een duel tegen FC Eindhoven O13. “Het toernooi begon goed”, zo vertelt Ellenbroek. “We domineerden aan de bal en hielden druk op de tegenstander, met als resultaat een 3-0 overwinning.” Het goede spel van de talenten kreeg een vervolg in de tweede wedstrijd tegen Fortuna Sittard O13 (2-0 zege). “Dat was onze beste wedstrijd. Waarom? We hadden veel positiewisselingen in het veld, speelden veel op de helft van Fortuna, veroverden de bal snel en dat was moeilijk te verdedigen voor de tegenpartij.”

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Carlo Bruil)

Met twee overwinningen op zak kon Go Ahead Eagles O13 de groepswinst ruiken. In het laatste groepsduel was Rott Weiss Essen de tegenstander, maar de Duitsers bleken een maatje te groot voor het team van Ellenbroek. “Zij speelden tegen ons voor de groepswinst, maar helaas verloren we met 3-0. Die ploeg was veel verder, vooral in fysiek opzicht.” Geen groepswinst dus voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, dat na de groepsfase verder speelde voor de posities vijf tot en met acht. De volgende tegenstander was FC Emmen O13, waar vorige week in een oefenduel al van werd verloren. Ook in Eindhoven bleek de Drentse formatie te sterk, het werd 5-2 voor FC Emmen O13.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Carlo Bruil)

Volgens Ellenbroek brak vooral een krappe selectie Go Ahead Eagles Onder-13 in de loop van de dag op. “We missen een aantal spelers door blessures. Op een toernooi speel je veel wedstrijden in een korte tijd en daardoor raakten we vermoeid. Dat was goed te zien in onze laatste wedstrijd tegen het Belgische STVV. Het was onze minste wedstrijd van het toernooi, die we met 1-0 verloren. Dat was niet gebeurd als we een fitte selectie hadden, maar onze krachten waren gewoon op.”

Onderaan de streep blikt Jip Ellenbroek tevreden terug op het toernooi in Eindhoven. “We hebben een nieuw team en dan moet je in de eerste weken aan elkaar wennen. Dat heeft tijd nodig. Onze doelstelling was om elkaar beter te leren kennen, zowel op als buiten het veld, en dat is gelukt. Natuurlijk wil je als team ook zo hoog mogelijk eindigen, maar we zijn pas net begonnen.”

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Carlo Bruil)

Benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Go Ahead Eagles Onder-13? Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Ellenbroek om 11:00 uur een bekerduel op sportpark Zuiderlaan in Twello. De tegenstander? FC Emmen. “De derde keer al dat we tegen FC Emmen spelen dit seizoen. We moeten leren van de fouten die we in de eerste twee duels tegen ze maakten. Zaterdag gaat het om de knikkers, dan moeten we er staan. Drie keer is scheepsrecht.”

Doelpunten Go Ahead Eagles Onder-13:
Stijn Hegeman (2), Bram Swienink (2), Caio Ferreira Pires, Ayden Kodden, Rasheed Omidiji.