Go Ahead Eagles Onder-13 heeft zich vanavond in de Eerste Divisie-hoog aan de kop van de ranglijst genesteld na een 1-0 zege op Ajax O13-2. Met tien punten uit vier wedstrijden is de ploeg van Jip Ellenbroek nog ongeslagen na de winterstop. Datzelfde geldt voor runner-up Almere City FC O13, dat zeven punten behaalde in drie duels en morgen nog in actie komt tegen FC Volendam O13.

Er was vanavond veel publiek naar sportpark De Zunnebargh in Diepenveen gekomen om de jongste Eagles-talenten aan het werk te zien tegen hun Amsterdamse leeftijdsgenoten. “Veel mensen langs de lijn, Ajax als tegenstander, mooi voor onze jongens om zo’n wedstrijd te mogen spelen”, vond Ellenbroek. “Misschien kwam het ook door die omstandigheden dat we wat onrustig aan het duel begonnen. Daarna slaagden we erin om Ajax heel hoog onder druk te zetten in hun opbouw. Daar wisten ze zich niet onderuit te voetballen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Het gedurfde spel van Go Ahead Eagles Onder-13 leidde in de eerste helft tot vier aardige kansen. Eén keer werd er gescoord toen Sam Simons een corner bij de tweede paal binnenschoot, waardoor het team van Ellenbroek met een 1-0 voorsprong aan de theepauze begon. “In de rust heb ik aangegeven dat we soms nog te onrustig aan de bal waren nadat we deze veroverd hadden. Dat ging in de tweede helft een stuk beter.” Het resulteerde in kansen voor Jesse Wijnstok en Sil Oudenampsen, die in het zijnet schoot.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

“De laatste tien minuten ging Ajax de lange bal hanteren”, zag Ellenbroek. “Maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Gezamenlijk werd er uitstekend verdedigd en dat is ook de kracht van dit team. Ze lossen alles voor elkaar op in het veld en leggen veel energie in een wedstrijd.” Dat constateerde ook de trainer van Ajax O13-2, die Ellenbroek en zijn team feliciteerde en complimenteerde met de overwinning en het getoonde spel.

Morgen is sportpark De Zunnebargh in Diepenveen ook de locatie waar Go Ahead Eagles Onder-17 (om 11:00 uur tegen Drachtster Boys O17) en Go Ahead Eagles Onder-19 (om 13:00 uur tegen DEM O19) in actie komen. Voor Go Ahead Eagles Onder-15 staat er een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard O15 op het programma.

Wedstrijdkarakteristiek

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – Ajax O13-2 1-0 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Sam Simons


(Foto: Carlo Bruil)

 

Geen reacties meer mogelijk.