Onder-13 uitstekend uit winterstop met zege op Vitesse

Go Ahead Eagles Onder-13 is prima aan de tweede seizoenshelft begonnen met een 4-2 overwinning op subtopper Vitesse. Onder-15 ging hard onderuit tegen Zeeburgia (1-5), terwijl Onder-19 de oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn met 5-0 won.

Onderwierp hij zich met zijn team in de winterstop vorig jaar nog aan een yogasessie, tijdens deze competitieonderbreking ondernam trainer Uğur Yildirim niets bijzonders. De eerste trainingsweek is achter de rug en gezien het goede resultaat tegen Vitesse, kan Yildirim niet anders dan tevreden zijn. Hoewel zijn team de eerste tien minuten de bovenliggende partij was, kwamen de Arnhemmers in Wesepe op voorsprong. Ibrahima Kouyate trok de stand gelijk, waarna Bruno van den Dungen een terugspeelbal onderschepte en de 2-1 aantekende. Na de 3-1 van Den Dungen had Go Ahead Eagles de wedstrijd in de zak. Met de aansluitingstreffer – de spits van de tegenstander kreeg de bal in de voeten gespeeld door de thuisploeg en scoorde met een boogbal – bracht Vitesse de spanning terug. “We knepen ’m de laatste vijf minuten”, blikte Yildirim terug. “Gelukkig maakte Ibrahima de verlossende 4-2.”

Assistent-trainer Tristan Berghuis zag bij het Onder-15-elftal een tegenstander die groter en sterker was dan de talentjes die hij onder zijn hoede heeft. “Die jongens hebben nog wat meer tijd nodig om te rijpen. We probeerden goed over de grond te voetballen en daarmee uit de duels te blijven. Dat lukte bij vlagen aardig en leverde een aantal kansen op, waaronder een grote kans op de 1-2. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het elke week beter gaat en dat wij onze wedstrijden gaan winnen.”

Onder-19 had op het veld van VV Diepenveen geen kind aan vierdedivisionist CSV Apeldoorn. Assistent-trainer Toine Rorije zag wel dat zijn elftal het voor rust lastig had. Toch ging de ploeg met een 2-0 voorsprong de rust in. Hoewel Go Ahead Eagles in de tweede helft nog drie keer scoorde, miste het misschien nog wel meer kansen. “Maar ik heb lekker doorgewisseld en iedereen heeft minuten gemaakt”, zei Rorije. “Ik zie dit als een goed begin van het jaar.”

Karakteristieken:
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – Zeeburgia O15 1-5 (0-2). Doelpunt GAE: Dinand Burgmeijer.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – Vitesse O13 4-2 (2-1). Doelpunten GAE: Ibrahima Kouyate (2), Bruno van den Dungen (2).
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O19 – CSV Apeldoorn O19 5-0 (2-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (2), Ahmet Erdem, Jairzinho Slijngard, Dani Cloteda.