Onder-13 verdient berg lolly’s met bekerzege op ADO

Ugur Yildirim heeft zo zijn eigen manier om zijn spelers van Go Ahead Eagles Onder-13 te motiveren. Voor de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag hield de trainer hen voor dat ze allemaal een virtuele lolly hebben en dat dit bij een overwinning zou uitgroeien tot een heleboel lolly’s. Met succes, want Eagles won met 5-3 en is door naar de volgende ronde.

WESEPE - Go Ahead Eagles O13 - ADO Den Haag O13, Voetbal opleiding GA Eagles,  seizoen 2016-2017, Sportpark De Muggert, 21-10-2016, Uitslag 5-3
Bruno van den Dungen scoorde drie keer (foto’s Erik Pasman).

“Ik ga ze even helemaal gek maken”, aldus een uitbundige Yildirim na de verrassende zege van zijn mannen. In de tweede divisie D won zijn team alle zes wedstrijden, maar tegen ADO – derde in de eerste divisie B – zou meer worden gevraagd. Niet alleen mooi voetbal, maar ook de absolute wil om ieder duel te winnen.

Een boodschap die effect sorteerde. Vol gretigheid begon de thuisploeg in Wesepe aan de wedstrijd. Na een gemiste kans van ADO-speler Augustas Grabazis, tekende Dinand Burgmeijer in de vijfde minuut voor de 1-0. Nog geen twee minuten later verdubbelde linksbuiten Bruno van den Dungen de score, nadat hij de bal uit een afgemeten crosspass van Niels Jorna had ontvangen. Burgmeijer tekende nog voor rust voor de mooiste goal van de wedstrijd. Vanuit een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel schoot hij onhoudbaar raak in de kruising: 3-0.

In de tweede helft herpakte ADO zich. Sem Reuser scoorde snel de aansluitingstreffer, maar de Haagse pret duurde niet lang. Van de Dungen bracht de score binnen vijf minuten op 4-1. Rick de Groot maakte er 4-2 van en legde de bal direct terug op de middenstip. Het spel golfde op en neer, de vele tientallen toeschouwers hoefden zich geen moment te vervelen. Van den Dungen besliste tien minuten voor de tijd de wedstrijd. Een voorzet op maat van Milan Berenschot rondde hij bij de tweede paal prima af: 5-2. ADO deed nog wat terug via Grabazis, die mooi scoorde met een afstandschot in de rechterhoek, maar Go Ahead Eagles hield in de slotfase knap stand.

Gevolg: een trotse Yildirim. “De jongens moesten er vol opkleunen vandaag en dat hebben ze gedaan. Ik sta hier echt te genieten, wat een wedstrijd. Iedereen krijgt een compliment, ook de spelers die op de bank zaten. We bleven doordenderen. Als je ons zo ziet voetballen, kunnen wij van iedereen winnen. Er zat duidelijk meer spanning op dan normaal, maar de jongens bleven verzorgd voetballen. Ze hadden natuurlijk die lolly’s in hun hoofd…”

Karakteristiek:
Beker: Go Ahead Eagles Onder-13 – ADO Den Haag Onder-13 5-3 (3-0). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (3), Dinand Burgmeijer (2).

Bekijk hier het fotoalbum van deze wedstrijd.