Go Ahead Eagles Onder-13 heeft in Wesepe met 3-3 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Onder-19 won in het bekertoernooi eenvoudig van Rigtersbleek (0-5), terwijl O17 er met exact die cijfers afging in de oefenwedstrijd tegen NEC/FC Oss.


Bruno van den Dungen kopt raak tegen PEC Zwolle.

Trainer Uğur Yildirim van het O13-elftal begon met een verontschuldiging na de puntendeling tegen PEC: “Misschien kijk ik te veel door een roodgele bril, maar wij hadden in deze wedstrijd echt geen punten hoeven te verliezen.” Er leek aanvankelijk ook niets aan de hand. Bruno van den Dungen bracht de jongste jeugdploeg van Go Ahead Eagles na ruim tien minuten op voorsprong met een kopbal uit een hoekschop van Jorn Hekkert. De thuisploeg viel aan en dicteerde, maar door twee onfortuinlijke momenten waren het de Zwollenaren die rond de twintigste minuut de leiding grepen: 1-2.


De vrije trap waaruit PEC Zwolle de 3-3 maakt.

Go Ahead Eagles kwam na rust terug, dankzij wederom Bruno van den Dungen, die twee keer scoorde, maar moest toch toestaan dat PEC Zwolle uit een vrije trap (‘na een onnodige overtreding op de rand van het strafschopgebied’) weer langszij kwam: 3-3. “Alle drie de tegengoals gaven we te gemakkelijk weg”, oordeelde Yildirim, die daar een positieve beschouwing tegenover stelde: “Kijk eens hoe goed wij mee kunnen op het hoogste niveau. We zijn niet één keer weggespeeld en creëren veel kansen. Alleen missen we er ook te veel.”


Verdediger Pieter Ebbers van Go Ahead Eagles O19 in een aanvallende actie, koppend bij een hoekschop tegen Rigtersbleek.

Geen weerstand
In Enschede kende Go Ahead Eagles Onder-19 geen enkele moeite met Rigtersbleek. De ploeg blijft dus actief in het bekertoernooi. Trainer Kick Maatman sprak van een ‘te eenvoudige’ overwinning. “Het was al heel snel geen wedstrijd meer. Voordeel daarvan was dat ik enkele spelers rust kon geven. We kregen niet genoeg weerstand, maar in zulke wedstrijden moet je toch zelf het spel blijven maken. In fases deden we dat goed, in fases minder; een logisch gevolg van deze wedstrijd, die we degelijk hebben uitgespeeld.”


Feestje na één van de vijf doelpunten tegen Rigtersbleek.

Vuile meters
Waar de Onder-17 van Jan Kromkamp tot nu toe succesvol oefende tegen eredivisionisten (zeges van 1-3 en 2-3 tegen respectievelijk FC Emmen en sc Heerenveen), had de ploeg tegen de leeftijdgenoten van NEC/FC Oss niets te vertellen. Bij rust stond het al 4-0. “Sommige jongens lieten zich goed zien, bij anderen had ik het idee dat ze zich niet honderd procent inzetten”, analyseerde Kromkamp. “Dat je op kwaliteit wordt afgetroefd kan, maar je moet wel alles eruit halen wat erin zit en vuile meters willen maken. Bij sommige jongens – die de kar zouden moeten trekken – miste ik dat. De tweede helft, met veel eerstejaars O17-junioren, waren onze intenties wél goed.”

Karakteristieken:
Beker: Rigtersbleek O19 – Go Ahead Eagles O19 0-5 (0-3). Doelpunten GAE: Quentin Oliekan, Zakaria Eddahchouri, Jairzinho Slijngard, Dani Cloteda, Faisal Toryalai.
Oefenwedstrijd: NEC/FC Oss O17 – Go Ahead Eagles O17 5-0 (4-0).
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – PEC Zwolle O13 3-3 (1-2). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (3).


Go Ahead Eagles Onder-19 beleefde een zorgeloze zaterdag.