Goed voorbeeld doet goed volgen. In navolging van het eerste elftal van Go Ahead Eagles wonnen ook de spelers van Go Ahead Eagles O14 vandaag in Leeuwarden van hun leeftijdsgenoten van SC Cambuur: 1-2. Het team van O14-trainer Jip Ellenbroek kwam daarmee in Divisie 2A op vier punten uit twee competitiewedstrijden, net als Go Ahead Eagles Onder-16, dat met een 4-0 zege duidelijk het verschil maakte tegen Fortuna Sittard O14.

Go Ahead Eagles O21 – Alexandria’66 O21 1-1 (1-0)

Doelpunt Go Ahead Eagles: Arantis Roep

Voor Go Ahead Eagles Onder-21, het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding, stond de eerste officiële thuiswedstrijd op sportpark Zuiderlaan in Twello op het programma. Het team van O21-trainer Jouad Boufarra speelde met 1-1 gelijk tegen Alexandria ’66 O21. Via een doelpunt van Arantis Roep kwam Onder-21 in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning, aangezien de Rotterdammers in de tweede helft voor de gelijkmaker tekenden.

Tekst gaat verder onder foto.

“We waren vandaag de bovenliggende partij en kwamen regelmatig in en rondom de zestien van de tegenstander”, had Boufarra gezien. “Echter was de eindpass of de pass vóór de eindpass te vaak niet goed. En de momenten dat dit wel het geval was, ontbrak het aan de juiste afronding.” Boufarra vond verder dat zijn team in een hoger tempo had kunnen spelen. “Dat wilden we wel, maar juist daardoor werden we slordig en onrustig. Met grote counterkansen voor Alexandria tot gevolg, waarbij onze keeper Alessio Budel ons op de been hield. Al met al hebben we vandaag twee punten verloren, waarbij we het vooral zelf hebben laten liggen.”

FC Eindhoven O18 – Go Ahead Eagles O18 6-2 (1-1)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Stan ter Haar, Maxwell Rodrigues

Na het spectaculaire 3-3 gelijkspel tegen FC Den Bosch O18 van afgelopen zaterdag trad Go Ahead Eagles Onder-18 vandaag in Noord-Brabant aan tegen FC Eindhoven O18. De manschappen van O18-trainer Dennis van Beukering verloren met 6-2. Lange tijd hielden beide teams elkaar cijfermatig in evenwicht, wat in de 1-1 ruststand tot uitdrukking kwam. Tussen de 62e en 76e minuut liepen de Eindhovenaren echter uit naar een 5-1 voorsprong, waarna een treffer van Maxwell Rodrigues en opnieuw een Brabantse goal de 6-2 eindstand bepaalden.

Tekst gaat verder onder foto.


 
“We hebben vandaag verzuimd om onszelf te belonen”, vond Van Beukering. “Door het missen van veel mogelijkheden kregen we met de aloude voetbalwet te maken: als je zelf niet scoort, dan kun je aan de andere kant een tegengoal verwachten. Uiteindelijk verzuimden de spelers om vanuit hun opdrachten te blijven spelen en werd er een zee aan ruimte weggegeven op het middenveld. De tegenstander maakte hier goed gebruik van met zes tegengoals als resultaat.”

Go Ahead Eagles O16 – Fortuna Sittard O16 4-0 (2-0)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (2), Mohamed Galif (2) 

Twee doelpunten van Mohamed Galif in de eerste helft en twee goals van Bruno van den Dungen na rust bezorgden Go Ahead Eagles O16 een ruime 4-0 zege op Fortuna Sittard O16. Het was de tweede clean sheet voor het team O16-trainer Uǧur Yildirim, dat de competitie in Divisie 3A vorige week begon met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij AFC O16. Met winst in de voorronde van het bekertoernooi en vier punten uit twee competitieduels kan Go Ahead Eagles O16 dan ook spreken van een goede start van het seizoen 2020/2021.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O15 – N.E.C. O15 0-4 (0-0)

Go Ahead Eagles Onder-15 leed vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello een 0-4 nederlaag tegen N.E.C. O15. Halverwege de wedstrijd wees nog niets op een ruime overwinning voor de bezoekers, aangezien beide ploegen met de brilstand op het scorebord gingen rusten. In de tweede helft slaagden de Nijmegenaren er echter in om een kwartet doelpunten te produceren. Jesse Wijnstok en Bram Swienink, normaliter spelend voor Go Ahead Eagles O14, maakten vandaag hun debuut voor het elftal van O15-trainer Tristan Berghuis.

“Ik heb een behoorlijk gelijkopgaande eerste helft gezien, waarin wij net iets meer de bovenliggende partij waren”, constateerde Berghuis. “Aan het begin van de wedstrijd kregen we een paar kansen op de openingstreffer. In de tweede helft kwamen we redelijk snel op achterstand en creëerden we vervolgens te weinig om aanspraak te maken op een resultaat. Tegen het einde van de wedstrijd werden de onderlinge afstanden op het veld groter en liep N.E.C. uit naar 0-4.”

Tekst gaat verder onder foto.

SC Cambuur O14 – Go Ahead Eagles O14 1-2 (0-1)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Figo Ausems, Sven ten Bokum

Go Ahead Eagles Onder-14 slaagde erin om het goede voorbeeld van de eerste selectie te volgen. De manschappen van Kees van Wonderen wonnen gisteren al met 0-2 van SC Cambuur; het team van O14-trainer Jip Ellenbroek bond vandaag SC Cambuur O14 met 1-2 aan de zegekar. Go Ahead Eagles Onder-14 kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Figo Ausems, die binnen kon tikken na een corner. De voorsprong werd in de tweede helft verdubbeld door een goal van Sven ten Bokum, die na een goede actie buitenom ging en de bal hoog in de bovenhoek schoot: 0-2. De Friezen stelden daar één treffer tegenover.

“We hadden het grootste deel van de wedstrijd onder controle”, zag O14-trainer Jip Ellenbroek. “We scoorden twee keer en kregen weinig kansen tegen. Tot aan de tegentreffer van Cambuur, die eigenlijk uit het niets viel. De laatste tien minuten waren nog even spannend. Cambuur ging alles of niets spelen en toen was het van onze kant allemaal even wat minder mooi. Al met al hebben we tegen een gelijkwaardige tegenstander een leuke wedstrijd gespeeld en die ook nog eens winnend afgesloten.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Quick O13 – Go Ahead Eagles O13 1-1 (1-1)

Doelpunt Go Ahead Eagles: Boris

Go Ahead Eagles Onder-13 begon vorige week met een 1-3 nederlaag tegen De Graafschap O13 aan de competitie. Vandaag boekte het team van O13-trainer Martijn Jongbloed een gelijkspel. In Den Haag werd het 1-1 tegen Quick O13. Na het snelle openingsdoelpunt van Boris – die zichzelf keurig vrij speelde en over de keeper heen in de verre hoek schoot – verscheen de Haagse gelijkmaker in de elfde minuut op het scorebord. Daar bleef het bij in het restant van de wedstrijd, waardoor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles het eerste punt in Divisie 2A kon bijschrijven.

“Een zwaarbevochten punt waar we blij mee mogen zijn”, vond Jongbloed. “Na een geweldige start werd het voor ons steeds moeilijker in balbezit. We hebben de hele wedstrijd veel strijd en een echte Eagles-mentaliteit gezien. In de laatste vijf minuten hadden we nog een aantal mogelijkheden om te winnen, maar het bleef 1-1.”

(Foto: Carlo Bruil)