Nieuws Algemeen

Onder-15 is te lief; ook Onder-17 verliest

De competitie is voor Go Ahead Eagles Onder-17 in Tilburg slecht begonnen. Willem II won met 3-0. Onder-19 kende in het bekertoernooi geen moeite met Voorwaarts (0-6), terwijl Onder-15 al is uitgebekerd na een 6-0 nederlaag in Venlo tegen VVV. Onder-13 oefende tegen FC Emmen en won met 5-4.

Trainer Jan Kromkamp zag zijn team, Go Ahead Eagles O17, voor rust goed spelen tegen Willem II. De ploeg kreeg kansen, maar in de tweede helft waren de Tilburgers beter. Kromkamp: “Zij timmerden de boel achterin dicht, terwijl wij op zoek waren naar de aansluitingstreffer. Doordat Willem II ultra-verdedigend speelde, in een 5-3-2-formatie, konden we weinig creëren. Daarbij waren sommige passes van ons net niet goed genoeg en dat strafte Willem II af.”

Luchtduel bij Voorwaarts O19 – Go Ahead Eagles O19.

In de poulefase van het bekertoernooi kende Go Ahead Eagles Onder-19 in Twello geen enkele moeite met Voorwaarts. “Een goede uitslag, gezien de verhouding op het veld”, vond trainer Kick Maatman. “We hadden misschien nog twee of drie extra goals moeten maken.” Nadat Dani Cloteda in de beginfase een strafschop had gemist, bracht Jairzinho Slijngard de Deventer ploeg voor rust met twee doelpunten op voorsprong. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en klaarden de Deventenaren de klus door nog vier keer te scoren.

Onder-15 legde het in de voorronde van het bekertoernooi fysiek af tegen VVV. Het verschil zat ’m volgens trainer Toine Rorije met name in het feit dat de thuisploeg, gedegradeerd uit de eredivisie, aantrad met een hoop tweedejaars O15-junioren en Go Ahead Eagles met veelal eerstejaars speelde. “Dat kan op die leeftijd een groot verschil maken”, wist Rorije, die ook besefte dat dit probleem zich komend seizoen vaker zal voordoen. “Fysiek komen we misschien tekort, we hebben veel talent in het elftal. We kregen ook een aantal kansjes tegen VVV.” Kritische noot: zijn team was ‘te lief’. “En dat mag nooit, ongeacht je leeftijd. Je moet altijd fel de duels aangaan.”

Onder-13 tegen FC Emmen.

Go Ahead Eagles Onder-13 en de leeftijdgenoten van FC Emmen trakteerden het publiek bij SC Wesepe op een doelpuntenfestijn (5-4). Na een 0-2 achterstand, vocht de thuisploeg zich terug tot een 5-2 voorsprong. In de laatste tien minuten mocht Emmen nog twee keer scoren.

Karakteristieken:
Beker: Voorwaarts Twello O19 – Go Ahead Eagles O19 0-6 (0-2). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard (2), Zakaria Eddahchouri, Faisal Toryalai, Ahmet Erdem, Jarno van den Bos.
Eerste divisie: Willem II O17 – Go Ahead Eagles O17 3-0 (1-0).
Beker: VVV-Venlo O15 – Go Ahead Eagles O15 6-0 (3-0).
Vriendschappelijk: Go Ahead Eagles O13 – FC Emmen O13 5-4 (3-2). Doelpunten GAE: Ibrahima Kouyate (3), Bruno van den Dungen (2).