Go Ahead Eagles Onder-15 heeft zondag met 6-2 verloren van De Graafschap. Trainer Jan Kromkamp is kritisch.

“Het blijft voor ons moeilijk mee te gaan in het fysieke spel van veel teams in deze klasse”, analyseerde Kromkamp. “Veel ploegen spelen met alleen maar tweedejaars O15-junioren, terwijl wij een mix van tweede- en eerstejaars hebben. In deze leeftijdscategorie kan dat veel verschil maken. Soms zijn we gewoon te licht.”

Ook tegen De Graafschap was het de kerels tegen de jongens. “We verloren bijna alle duels. Het minste wat ik wil zien is de intentie om duels te winnen, maar die zag ik niet altijd. Je moet elke week gas geven, bij ons is het soms te speels.” Andere kant van het verhaal is dat Go Ahead Eagles Onder-15 vaak genoeg gedomineerd heeft tegen fysiek sterkere tegenstanders. “En GVAV-Rapiditas, nummer twee uit de tweede divisie, hebben we onlangs met 11-0 weggevaagd. Dus wij kunnen echt wel wat. Alleen als het op poetsen aankomt, hebben we een probleem.”

Overigens leverde Tim Schoorlemmer tegen De Graafschap nog wel een pareltje af. Hij kreeg de bal uit een weggewerkte hoekschop en schoot vanaf 25 meter in de kruising. Woensdag treft Onder-15 op De Muggert in Wesepe Almere City FC (aftrap 19.00 uur).

Karakteristiek:
Eerste divisie A: De Graafschap O15 – Go Ahead Eagles O15 6-2 (3-0). Doelpunten GAE: Olaf Kok, Tim Schoorlemmer.