Nieuws Algemeen

Onder-15 verliest maar is trots

Positief blijven, dat is de kunst. Ook na een nederlaag. Jan Kromkamp sprak zijn spelers van Go Ahead Eagles Onder-15 dan ook moed in na de 0-4 verliespartij tegen Alphense Boys. De jongens mogen volgens de trainer trots zijn op een goede eerste seizoenshelft.

“Deze wedstrijd doet daar niets aan af”, zei de oefenmeester na het eerste divisieduel in Wesepe. “Het gaat erom dat ze van dit soort nederlagen leren. Je leert hier in elk geval meer van dan wanneer je met 6-0 wint. In hun carrière zullen ze nog vaak genoeg met teleurstellingen te maken krijgen. We spelen in een klasse met veel fysiek sterke ploegen, een type tegenstander waarmee wij moeite hebben. Maar het is nu tijd om te genieten van de vakantie en in januari weer fris te beginnen.”

Stinkende best
Hoewel Go Ahead Eagles O15 tegen Alphense Boys de meeste treffers (3) na rust incasseerde, was Kromkamp meer tevreden over de tweede dan de eerste helft. “Na de pauze zag ik tenminste een team dat zijn stinkende best deed.” De thuisploeg kwam op achterstand door een doelpunt van Simon van Duivenbooden. Op slag van rust was Olaf Kok dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot mis oog-in-oog met doelman Ot van der Last.

Direct na de aftrap van de tweede helft verdubbelde Van Duivenbooden de score. Samir El Messaoudi en invaller Chalino Vanenburg bepaalden de eindstand op 0-4. De thuisploeg kreeg amper kansen, hoewel Olaf Kok in de slotminuut wederom een mogelijkheid had, maar de spits schoot naast. Ook Beau de Bone, die Marcio Kok verving, kon niets uitrichten.

Rentree
De uit Wesepe afkomstige aanvaller was niettemin blij dat hij weer speelde. Een sleutelbeenbreuk hield hem enkele weken aan de kant. “Ik heb helaas weinig ballen gehad”, baalde de veertienjarige rechtsbuiten, die vond dat de ploeg uit Alphen aan den Rijn verdiend had gewonnen. “Ze waren gewoon beter en vooral verdedigend erg sterk.”

De Bone begint elke dag al keurig met een bord Brinta en eet met regelmaat een appel, banaan of mandarijn (‘hoewel ik weleens een stukje fruit vergeet’), maar belooft na de winterstop nog beter op zijn voedsel te letten. “Ik wil een van de beste spelers van het team worden en sowieso meer uithoudingsvermogen krijgen en sterker worden. Belangrijk, want ik wil aan het eind van het seizoen doorstromen naar de Onder-17.”

Go Ahead Eagles: Arun, Van der Stoel (14. Holwerda), Lachman, Türk, Luttikholt; Schoorlemmer (58. Kramer), Schefczyk (58. Ter Haar), Saathof (55. Huisman); Francismouth, Olaf Kok, Marcio Kok (36. De Bone).

Karakteristiek:
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O15 – Alphense Boys O15 0-4 (0-1). 16. Simon van Duivenbooden 0-1, 36. Van Duivenbooden 0-2, 55. Samir El Messaoudi 0-3, 70+1. Chalino Vanenburg 0-4.