Go Ahead Eagles Onder-15 is vandaag uitstekend uit de startblokken geschoten in de Eerste Divisie-hoog. AFC O15 werd door de promovendus met 5-1 verslagen op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat het team van trainer Tristan Berghuis met een ruime zege van het veld zou stappen. Halverwege de wedstrijd prijkte er een 1-1 ruststand op het scorebord. “De eerste helft was gelijkwaardig”, zag Berghuis. “AFC had veel balbezit, zonder overigens echt gevaarlijk te zijn. Maar wij kregen het maar niet voor elkaar om op de juiste momenten druk te creëren. Daardoor heb ik geen moment het gevoel gehad dat we voor rust volledige grip op het duel hadden.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
In de rust koos Berghuis ervoor om met zijn team op een andere manier druk te gaan zetten. “Soms zit het verschil in iets heel kleins”, aldus Berghuis. “Door ‘back op back’ te spelen konden we ‘hoger’ op het veld druk zetten en kwamen we veel sneller in balbezit. Zeker nadat we op een 2-1 voorsprong waren gekomen, hadden we als team wél controle over het duel. En op dat moment zag je dat individuele spelers wél konden uitblinken, met een paar prachtige goals als resultaat. Al met al was het voor ons een interessante wedstrijd en een mooie start van de competitie.”

Tekst gaat verder onder foto.

Wedstrijdkarakteristiek

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O15 – AFC O15 5-1 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mohamed Galif (2), Bruno van den Dungen, Ibrahima Kouyate, Mikai Özcan

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.