Het seizoen van Go Ahead Eagles Onder-15 is geëindigd in mineur. Hoewel de ploeg zich netjes heeft gehandhaafd in de eerste divisie, ging de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-2 verloren tegen hekkensluiter Be Quick 1887.

De tegenstander uit Haren had nota bene pas een punt gepakt en dus nog niet één keer gewonnen dit seizoen. Go Ahead Eagles liet zich in Groningen echter van zijn slechtste kant zien en gunde het gedegradeerde Be Quick een mooi afscheidscadeau van de eerste divisie. Trainer Jan Kromkamp verwoordde het treffend op Twitter: “Hard werken wint van talent als talent niet hard werkt.”

“Dramatisch, we zijn op alle fronten afgetroefd. Alleen Pim Saathof en Ibrahim Türk haalden een voldoende, de andere jongens verloren alle duels. We hebben een eind gereden naar Haren en een bus geregeld voor alle ouders die kwamen kijken. Als je het dan niet kunt opbrengen je stinkende best te doen… We hadden ons bij een overwinning boven De Graafschap genesteld op de ranglijst, de zevende positie; daar waar we horen, zeker na de grote groei die we hebben doorgemaakt. Vorige week tegen FC Emmen speelden we zo goed, en nu dit. Het dat kan? Zeg het maar.”

Karakteristiek:
Eerste divisie A: Be Quick 1887 O15 – Go Ahead Eagles O15 4-2 (2-2). Doelpunten GAE: Ibrahim Türk (2).