Onder-15 verliest, maar trainer Kromkamp is trots

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft in Utrecht een klinkende 5-1 zege geboekt tegen Elinkwijk. In Alkmaar speelde de Onder-17 doelpuntloos gelijk tegen AFC ’34 en Onder-15 ging in Zwolle nipt onderuit tegen PEC (2-1).

Een nederlaag weliswaar, maar trainer Jan Kromkamp van Go Ahead Eagles Onder-15 was zaterdagmiddag een trots man. “Zeker na rust hebben we het fantastisch gedaan. Wij kregen vijf honderd procentkansen en PEC maar één. Op basis van de tweede helft hadden we een gelijkspel verdiend of misschien zelfs meer. Ik heb de jongens een groot compliment gegeven. Ze hebben een superknappe prestatie geleverd, zowel verdedigend als aanvallend, tegen één van de betere elftallen in onze competitie. De vorige twee seizoenen speelden we ook tegen PEC. Het verschil is duidelijk kleiner geworden.’’

Beduidend beter
Na twee nederlagen en twee nipte zeges, won Go Ahead Eagles Onder-19 deze keer overtuigend. Het voetbal was dan ook beduidend beter dan in de voorgaande wedstrijden. “We hadden meer controle, gaven bijna niets weg en creëerden meer kansen”, zei trainer Harry Decheiver. “Het veldspel was stukken beter. Ik ben gematigd tevreden.”
Ook Kick Maatman, trainer van het Onder-17-elftal, bespeurde de zo gewenste ontwikkeling bij zijn team. Toch bleef het slechts 0-0. Maatman: “Ik ben over een heleboel dingen tevreden. We gaven niks weg en gaan gestaag vooruit. Alleen de laatste dertig meter voor de goal missen we de finesse om beslissend te zijn. We creëerden niet veel hele grote kansen, wel een aantal mogelijkheden. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar ons voetbal is al sterk verbeterd.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Elinkwijk Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 1-5 (1-2). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard, Rick Dirksen, Yannick der Vries, Sam Beukema, Dani Cloteda.
Tweede divisie A: AFC ’34 Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 0-0.
Eerste divisie A: PEC Zwolle Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 2-1 (2-0). Doelpunt GAE: Olaf Kok.