Onder-17 begint nacompetitie met nederlaag

De weg naar de eerste divisie is nog erg lang voor Go Ahead Eagles Onder-17. De ploeg is de nacompetitie zaterdag begonnen met een 1-0 thuisnederlaag tegen Roda JC.

De wedstrijd in Wesepe leek op 0-0 uit te draaien, totdat Mert Okatan in de allerlaatste minuut een ongelukkig moment beleefde. De verdediger van Go Ahead Eagles weerde de bal uit een vrije trap af met zijn arm. In het strafschopgebied, dus wees scheidsrechter Tulen naar de stip. Clint Ghijsen nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en schoot de strafschop strak in de rechterhoek. Direct daarna klonk het eindsignaal.

Een zuur einde van een wedstrijd waarin Go Ahead Eagles zeker niet kansloos was. Voor rust was Roda JC de sterkere partij met de meeste kansen. De wedstrijd speelde zich met name af op de helft van de thuisploeg. De beste kans namens de Limburgers kreeg Ceylan Amory, die van dichtbij tegen de paal schoot. Nadat Roda-verdediger Luca Eurlings de bal had overgekopt, deed Jordy Knippenberg iets terug voor de Deventenaren. Zijn schot ging over. Ruben Groote Schaarsberg redde Go Ahead Eagles door halverwege de eerste helft een schot van Roda kort voor de doellijn weg te schieten. Kevin Greeven deed nog een poging van afstand, maar ook zijn inzet ging over.

In het eerste gedeelte van de tweede helft pakte Go Ahead Eagles duidelijk de overmacht, alleen verzuimde de ploeg enkele aanvallen beter uit te spelen. Toch was Brian Karman dichtbij een treffer. Roda vocht zich terug in de wedstrijd en in het heetst van de strijd werd Greeven na een rode kaart van het veld gestuurd. In de slotminuut deden de Limburgers de thuisploeg de das om.

Go Ahead Eagles-trainer Kick Maatman raakte niet in paniek van de nederlaag. “In wezen verandert de situatie niet. Wij moeten volgende week in Kerkrade gewoon winnen. Na rust heb ik offensief gewisseld en dat pakte goed uit. Alleen vergaten we te scoren.” Mocht Go Ahead Eagles erin slagen Roda JC uit te schakelen, dan wacht in de volgende ronde Roda ’46 of Spijkenisse. Daarna volgt de finale op neutraal terrein.

Go Ahead Eagles O17: Mike van Zwolle; Ruben Groote Schaarsberg, Pieter Ebbers, Chiel Willems, Mert Okatan; Coen Temminck (54. Quentin Oliekan), Craig Post, Jordy Knippenberg (64. Yannick Duteweert), Kevin Greeven; Brian Karman, Samuel Wakana (75. Quiermo Dumay).

Karakteristiek:
Nacompetitie eerste divisie: Go Ahead Eagles O17 – Roda JC O17 0-1 (0-0). 80. Clint Ghijsen 0-1. Rode kaart: 76. Kevin Greeven (Go Ahead Eagles).