Nieuws Algemeen

Onder-17 doet goede zaken bij Roda ’46

Go Ahead Eagles Onder-17 heeft zich een goede uitgangspositie verschaft in de halve finale van de nacompetitie. De ploeg won in Leusden met 1-0 van Roda ’46.

Hoewel zijn team feitelijk goede zaken deed, relativeerde trainer Kick Maatman de nipte overwinning. “1-0 zegt niet zoveel. Het kan volgende week nog alle kanten op. Op dit niveau is er niet veel verschil tussen uit en thuis spelen, omdat de publieke belangstelling lang niet zo groot is als in een stadion.”

Dat gezegd hebbende, kon Maatman wél tevreden zijn over de pot die zijn mannen op de mat legden. “Vooral de eerste helft was goed. We hadden volledige controle.” Het enige doelpunt viel voor rust en was er één uit het boekje. Vleugelverdediger Ruben Groote Schaarsberg kwam door over rechts, gaf de bal voor en Kaan Kisa rondde af.

De tweede helft was rommeliger, maar kreeg Go Ahead Eagles wel een kans de score te verdubbelen, zoals de ploeg die voor rust ook al kreeg. Roda verzuimde gelijk te maken door goed ingrijpen van doelman Mike van Zwolle.

Begin september verloor Go Ahead Eagles Onder-17 nog met 0-3 van competitiegenoot Roda ’46, in december werd het 1-1. “Wij zijn duidelijk gegroeid”, stelde Maatman andermaal vast. “We hebben dan ook absoluut verdiend gewonnen. Roda is een ploeg die weinig weggeeft, dus het is knap dat we een goal hebben gemaakt. Maar we zijn er nog niet.”

De return is zaterdag 10 juni om 11.30 uur bij DVV Sallandia op sportpark de Zandweerd.

Karakteristiek:

Halve finale nacompetitie om plek eerste divisie, heenwedstrijd: Roda ’46 O17 – Go Ahead Eagles O17 0-1 (0-1). Doelpunt GAE: Kaan Kisa.