Go Ahead Eagles Onder-17 is van de laatste plaats af in de eerste divisie. De ploeg won verrassend maar verdiend van koploper FC Volendam (0-2). Ook Go Ahead Eagles Onder-13 deed uitstekende zaken door Zeeburgia met 1-3 te verslaan en derhalve met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Tijdens de warming-up zag Jan Kromkamp al dat zijn spelers ‘supergedreven’ waren. Dat uitte zich tijdens de wedstrijd: goed spel, veel strijd en geen kansen weggegeven. Go Ahead Eagles stond FC Volendam slechts een paar schoten van afstand toe. Voor trainer Kromkamp goed om te zien dat de kwaliteit die zijn elftal herbergt, na enkele teleurstellende resultaten, weer eens goed uit de verf kwam. “Het verschil tussen goed en slecht moet bij ons kleiner worden”, vond de oefenmeester. “Niet de ene week een 8 en de andere week een 3 scoren. Maar dit resultaat geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.” Volgende week speelt Onder-17 zijn laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis tegen Alphense Boys.


Onder-17 mocht twee keer juichen in Volendam: genoeg voor de winst.

Onder-13 is nu al toe aan de winterstop. Met een klinkend resultaat tegen Zeeburgia als afsluiter van een prima eerste seizoenshelft. “We speelden tegen reuzen”, had trainer Uğur Yildirim gezien. “Onze aanvaller Bruno van den Dungen is groot, maar de linksbuiten van Zeeburgia was nog een kop groter.” Maar Onder-13 liet zien ook fysiek zijn mannetje te kunnen staan. “Wat de laatste twee wedstrijden ontbrak, was nu volop aanwezig: de maximale wil om duels te winnen. De backs speelden met de messen erop. We scoorden twee keer uit een hoekschop, iets wat ons de laatste tijd vaker lukt; een goed teken.”

Go Ahead Eagles O13 is gepromoveerd uit de tweede divisie en scoort op het kerstrapport een ruime voldoende met vier overwinningen, drie gelijke spelen en vijf nederlagen. Het team sluit het jaar af op de achtste plaats (van de veertien) in de eerste divisie A. “Alleen de laatste weken hadden we een dip”, aldus Yildirim. “En tegen FC Twente en PEC Zwolle lieten we punten liggen, maar maakten we aanspraak op de winst. We hebben het heel netjes en boven verwachting gedaan. De overwinning op Zeeburgia was een echte teamprestatie. De middenvelders wonnen duels en voorin was Ibrahima Kouyate heel sterk.”


Aanvoerder Dries Martens viert één van zijn twee doelpunten voor Go Ahead Eagles Onder-13.

Karakteristieken:
Eerste divisie: FC Volendam O17 – Go Ahead Eagles O17 0-2 (0-2). Doelpunten GAE: Beau de Bone, Quiermo Dumay.
Eerste divisie A: Zeeburgia O13 – Go Ahead Eagles O13 1-3 (0-2). Doelpunten GAE: Dries Martens (2), Bruno van den Dungen.