Go Ahead Eagles Onder-17 speelt de finale van de nacompetitie op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. De ploeg trapt zaterdag, nabij stadion De Goffert, om 12.00 uur af tegen de leeftijdgenoten van VVV-Venlo.

In de kwartfinale van de play-offs om promotie naar de eerste divisie rekende Go Ahead Eagles af met Roda JC (0-1 verlies thuis, 1-3 winst uit), in de halve finale was het te sterk voor competitiegenoot Roda ’46 (0-1 winst uit, 2-1 winst thuis, na verlenging).

VVV zette achtereenvolgens Zeeburgia (4-3 verlies uit, 4-1 winst thuis) en Spartaan ’20 (4-4 en 1-7) aan de kant. In de tweede divisie B eindigden de Limburgers als tweede met 44 punten uit 22 wedstrijden. Go Ahead Eagles werd vierde in de tweede divisie A met 41 punten uit 22 wedstrijden.

Trainer Kick Maatman weet in elk geval wat het is om te promoveren. Hij presteerde dit vorig jaar en twee jaar geleden al met Go Ahead Eagles Onder-17 (tweemaal door een kampioenschap) en loodste begin deze eeuw volksclub De Gazelle in drie seizoenen tijd van de vijfde naar de tweede klasse.

Zaterdag wacht mogelijk een nieuw huzarenstukje. Deventer support zal er in elk geval zijn. De Supportersvereniging stuurt een bus naar Nijmegen, leden mogen gratis mee en introducees betalen vijf euro. Opgeven kan via busreis@sv-gae.nl of door een persoonlijk bericht naar het Facebookaccount van de Supportersvereniging.