Voor de tweede zaterdag op rij boekte Go Ahead Eagles Onder-17 een kostbare zege in de Eerste Divisie-laag. Nadat vorige week koploper Alphense Boys O17 er al aan moest geloven (1-0), werd vandaag in Noord-Limburg ook VVV-Venlo O17 met 2-3 verslagen. In de titelstrijd in de Tweede Divisie D maakte Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag geen fout: 6-0 tegen Be Quick 1887 O15. Go Ahead Eagles Onder-19 verloor in de Eerste Divisie-laag de IJsselderby bij PEC Zwolle O19 met 4-1, terwijl Go Ahead Eagles Onder-13 in de Eerste Divisie-hoog een 2-0 nederlaag leed in de uitwedstrijd tegen Excelsior O13.

Onder-19 delft onderspit in IJsselderby
In het MAC³PARK stadion was Go Ahead Eagles Onder-19 vandaag niet opgewassen tegen PEC Zwolle O19. Vooral over de eerste helft was O19-trainer Jan Kromkamp niet te spreken. “We gaven drie doelpunten weg door matig verdedigen. Na de tweede tegentreffer zag je bovendien dat onze spelers de schouders lieten hangen. Al met al was het een kansloze eerste helft waarin we steeds werden afgetroefd.”

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Henny Meyerink)

De tweede helft kwam Go Ahead Eagles Onder-19 beter voor de dag in de IJsselderby. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles kwam terug tot 3-1 via een doelpunt van Rehwin Nandpersad op aangeven van Michalis Spiridakis, die de bal goed terugtrok. “Daarna volgde een fase waarin we het goed deden”, zag Kromkamp. “Er was iets meer geloof, er werd goed druk gezet en we wisten de bal langer in de ploeg te houden. Helaas was het niet goed genoeg om de 3-2 te maken.” Doordat PEC Zwolle O19 nog wel een keer scoorde, werd de eindstand op 4-1 bepaald.

Tweede zege op rij voor Onder-17
Go Ahead Eagles Onder-17 slaagde er in Noord-Limburg in om voor het tweede weekend op rij als winnaar van het veld te stappen: 2-3 tegen VVV-Venlo O17. “Maar eerlijk is eerlijk, VVV had de overhand in de eerste helft”, toonde O17-trainer Uǧur Yildirim zich realistisch. “De wedstrijd speelde zich voor rust vooral op onze speelhelft af.” Toch was het Go Ahead Eagles Onder-17 dat voor de openingstreffer tekende. Een lobje van Beau de Bone belandde op de paal, waarna Mario Francismouth doeltreffend was in de rebound. Via een vrije trap van kwamen de Limburgers nog voor rust langszij: 1-1.

Tekst gaat verder onder de foto.


 
“In de tweede helft heb ik een heel ander Go Ahead Eagles gezien”, constateerde Yildirim. “Onze jongens hebben hard gewerkt, mogelijkheden gecreëerd en bij vlagen aardig gevoetbald.” Via opnieuw Mario Francismouth kwam Onder-17 opnieuw op voorsprong. De aanvaller scoorde met een schot van buiten het strafschopgebied, dat via de binnenkant van de paal over de doellijn ging. Vervolgens maakte Tijmen Luttikholt er 1-3 van uit een corner. “In de allerlaatste seconde kregen we nog een penalty tegen”, zag Yildirim. “Die ging erin, waarna de scheidsrechter direct affloot. Een heerlijke overwinning en complimenten aan de jongens voor de arbeid die ze met name in de tweede helft hebben geleverd. Op deze manier is het heel fijn om in de bus terug naar Deventer te zitten.”

Doelpuntenmachine Onder-15 komt na rust op gang
In de strijd om het kampioenschap van de Tweede Divisie D maakte Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag geen misstap. Op sportpark De Muggert in Wesepe werd Be Quick 1887 O15 na een 0-0 ruststand met 6-0 verslagen. “We wisten van tevoren dat Be Quick een van de betere amateurteams in onze divisie zou zijn”, zei O15-trainer Tristan Berghuis. “Ze staan niet voor niets kort achter FC Groningen O15, FC Emmen O15 en ons team. Ze hebben een goede verdediging, een prima keeper en ook snelle buitenspelers, waardoor we alert moesten blijven in de omschakeling.”

Tekst gaat verder onder de foto.


 
De doelpuntenmachine van Go Ahead Eagles Onder-15 kwam pas na rust op gang. “In de eerste helft hadden we moeite om in de eindfase beslissend te zijn”, zag Berghuis. “We kregen wel veel kansen, maar niet echt úítgespeelde kansen. In de tweede helft lag het tempo hoger en wisten we het spel veel sneller van de ene naar de andere kant van het veld te verplaatsen. En ondanks dat we na rust vijf keer hebben gewisseld, werd ons spel er niet minder door. Onze invallers gingen goed in het wedstrijdniveau mee.”

Goed spelend Onder-13 vergeet te scoren
In Rotterdam leed Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag op een hobbelig kunstgrasveld een 2-0 nederlaag tegen Excelsior O13, dat door de zege de koppositie pakte in de Eerste Divisie-hoog .“Excelsior heeft een goede ploeg, dus vooraf wisten we dat het een zware pot zou worden”, zei O13-trainer Jip Ellenbroek. “Voor rust was het een gelijkwaardig duel, al waren de grootste kansen in de eerste helft wel voor Excelsior.”

Tekst gaat verder onder de foto.


 
Onder aanvoering van een sterk spelende Dielan Ghafour was het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles na rust echter veelvuldig op de speelhelft van Excelsior O13 te vinden. Tegen de veldverhoudingen in kwamen de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. “Die treffer viel echt vanuit het niets”, zag Ellenbroek. “Maar ondanks de achterstand bleven we goed spelen en creëerden we veel kansen.” Yari Westerbeek raakte de paal en Dielan Ghafour schoot vanuit kansrijke positie voorlangs. Om de druk verder op te voeren, ging Ellenbroek met een extra aanvaller spelen, maar via een counter verdubbelde Excelsior O13 de voorsprong: 2-0. “Zonde, maar ik ben tevreden over de manier waarop we vandaag gespeeld hebben”, besloot Ellenbroek.

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
PEC Zwolle Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 4-1 (3-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Rehwin Nandpersad

Eerste Divisie-laag:
VVV-Venlo Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 2-3 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mario Francismouth (2), Tijmen Luttikholt

Tweede Divisie D:
Go Ahead Eagles Onder-15 – Be Quick 1887 Onder-15 6-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Dinand Burgmeijer (2), Mohammed Galiif (2), Milan Berenschot, Robbin Weijenberg.

Eerste Divisie-hoog:
SBV Excelsior Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 2-0 (0-0)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.