Go Ahead Eagles Onder-19 heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In de kwartfinale was de ploeg in Raalte veel te sterk voor Rohda: 0-7.

De Deventer ploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar het heilige vuur ebde gaandeweg de eerste helft een beetje weg. Na rust was het erop en erover voor de mannen van Harry Decheiver en Toine Rorije. “De eerste helft vergaten we onze kansen te benutten, na rust waren we wel trefzeker”, aldus Rorije. “Al met al een prima wedstrijd met bij vlagen goed voetbal en mooie goals.”

Go Ahead Eagles Onder-17 vond zichzelf terug in een van de mooiste stadions van Nederland: De Koel in Venlo. Het oefenduel tegen VVV eindigde in 2-2. Een enerverende wedstrijd en dat was het, volgens trainer Kick Maatman. “Bij vlagen net zo spannend als het nacompetitieduel van het eerste elftal hier vorig jaar”, zei hij met spot. “We hebben weer bewezen dat we groeiende zijn. Vooral in verdedigend opzicht. We zijn anders gaan verdedigen: minder de tegenstander volgen en meer vanuit ons eigen gebied, waarbij spelers zich goed positioneren én helder met elkaar communiceren.” Dat het Maatman menens is, bleek wel op de heenreis naar Limburg. “Ik heb een aantal jongens in de bus overhoord over hoe te handelen in bepaalde situaties. Over grote fases van de wedstrijd ben ik tevreden.”

In de tweede divisie D boekte Go Ahead Eagles Onder-13 zijn grootste overwinning van het seizoen: 0-11 tegen asv Dronten. Uğur Yildirim had de volle zestig minuten genoten. “Werkelijk iedereen heeft het uitstekend gedaan. Individueel waren de jongens echt heel goed, ze pakten Dronten direct bij de strot en lieten niet meer los. Het mooiste is dat ze plezier bleven houden, er trad geen moment verslapping op. We bleven maar gaan en konden nog veel meer scoren.”

Karakteristieken:
Kwartfinale districtsbeker: Rohda Raalte O19 – Go Ahead Eagles O19 0-7 (0-1). Doelpunten GAE: Dani Cloteda (2), Marchello Besselsen, Desney Bruinink, Yannik de Vries, Jairzinho Slijngard, Giovanni Büttner.
Oefenwedstrijd: VVV Venlo O17 – Go Ahead Eagles O17 2-2 (1-1). Doelpunten GAE: Kaan Kisa, Quentin Oliekan.
Competitie: ASV Dronten O13 – Go Ahead Eagles O13 0-11 (0-4). Doelpunten GAE: Dinand Burgmeijer (4), Bruno van den Dungen (3), Milan Berenschot (3), Timber van Tongeren.