Onder-19 wint, rest jeugdteams onderuit

Go Ahead Eagles Onder-19 won in het bekertoernooi moeiteloos van Schalkhaar (0-6), terwijl Onder-17 en Onder-15 in de competitie onderuit gingen tegen respectievelijk Almere City FC (2-4) en FC Groningen (2-0). Onder-13 verloor de oefenwedstrijd tegen FC Twente met 4-1.

Na eerder al met 0-6 Voorwaarts te hebben verslagen, scoorde O19 opnieuw zesmaal in de poulefase van het bekertoernooi. Door de ruime zege op Schalkhaar plaatste de ploeg van trainer Kick Maatman zich voor de volgende ronde. Al hadden zijn spelers wel nóg vaker mogen scoren, vond de oefenmeester. “De eerste 25 minuten waren wij erg goed en schoten we er vier in. Daarna waren we veel minder secuur. Dat zie je op elk niveau, ook in het betaalde voetbal: dat de motivatie na een voortvarend begin wat wegebt. Maar de eerste 25 minuten bieden zeker perspectief.”

Go Ahead Eagles Onder-19 in het defensief tegen Schalkhaar.

Ook Jan Kromkamp zag genoeg dingen goed gaan bij zijn elftal, Go Ahead Eagles O17. De ploeg kreeg op de Zandweerd in Deventer kansen, scoorde twee keer, maar boog toch voor een wat sterker Almere. “Eén van de betere ploegen in onze competitie”, meende Kromkamp, die zijn manschappen vorige week met 1-3 het oefenduel tegen eredivisionist FC Emmen zag winnen. Met andere woorden: potentie genoeg bij de Onder-17. Overigens was de krachtmeting met Almere er één vol glijpartijen. “Het veld was een schaatsbaan.” Waarop zich niettemin een boeiende, open wedstrijd ontspon. “Waarin wij zeker niet kansloos waren en de nodige pech hadden.”

Concentratie bij Go Ahead Eagles Onder-17 terwijl Almere City FC een hoekschop neemt.

Onder-15 was in het noorden niet opgewassen tegen FC Groningen. Trainer Toine Rorije zag een gelijkopgaande strijd, met een beter Groningen voor rust en een iets beter Go Ahead Eagles na rust. Rorije baalde van het matige begin van zijn team. “Binnen drie minuten stonden we achter en in de pauze stond de eindstand al op het scorebord.” Positieve punten: het centrum van de verdediging was sterk, de wisselspelers deden het goed en er waren kansen. Go Ahead Eagles Onder-13 scoorde eenmaal in de vriendschappelijke ontmoeting met FC Twente. Niet genoeg, want de Tukkers waren liefst vier keer trefzeker.

Karakteristieken:
Beker: Schalkhaar O19 – Go Ahead Eagles O19 0-6 (0-4). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard (2), Hidde Eshuis, Samuel Wakana, Quentin Oliekan, Ahmet Erdem.
Eerste divisie: Go Ahead Eagles O17 – Almere City FC O17 2-4 (0-2). Doelpunten GAE: Kevin Greeven, Beau de Bone.
Eerste divisie A: FC Groningen O15 – Go Ahead Eagles O15 2-0 (2-0).
Vriendschappelijk: FC Twente O13 – Go Ahead Eagles O13 4-1 (2-1). Doelpunt GAE: Bruno van den Dungen.