vriendenloterijgae2014 026

Henk uit Maartensdijk won bij de VriendenLoterij een Meet & Greet met de spelers van Go Ahead Eagles. Hij kreeg gisteren samen met zijn zwager Toon een kijkje achter de schermen bij Go Ahead Eagles en mocht met de spelers van de eerste selectie lunchen.

Na de ontvangst kreeg Henk samen met andere winnaars van de VriendenLoterij een exclusieve rondleiding door stadion De Adelaarshorst. Vervolgens was hij bij de ochtendtraining. Tijdens de lunch met de spelers van de eerste selectie was er gelegenheid om vragen te stellen en handtekeningen te scoren. De dag eindigde met een fotomoment en een voetbalquiz. Henk: “Het was een ontzettend gezellige dag. Het leukste vond ik dat ik Foeke Booy tegenkwam. Hij is nu hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles en hij herkende mij nog van de tijd bij FC Utrecht. Ik ben al jaren deelnemer van de VriendenLoterij. Ze steunen veel goede doelen en dat spreekt me wel aan.”

Ruim 7.400 euro voor de Go Ahead Eagles jeugdopleiding
Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. De jeugdopleiding van Go Ahead Eagles is één van de gesteunde jeugdopleidingen. Go Ahead Eagles ontving dit jaar een bijdrage van ruim 7.400 euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie
Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: “Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma’s.”

vriendenloterijgae2014 026 vriendenloterijgae2014 037 vriendenloterijgae2014 040 vriendenloterijgae2014 053