Chris David moest afgelopen vrijdag in de slotfase van het uitduel met MVV geblesseerd het veld verlaten. Vandaag is helaas uit een MRI-scan gebleken dat de middenvelder de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Daarnaast is er sprake van een kleine breuk in de buitenzijde van zijn bovenbeen.

Terwijl de klok richting de 90e minuut tikte, ging David afgelopen vrijdag het duel aan met de doelman van MVV. Laatstgenoemde tikte de bal weg met een sliding. Het onderbeen van David kwam hierna echter onder de arm en het bovenlichaam van de MVV-goalie terecht.

“Net als bij Mohamed Hamdaoui gaat het om zogenoemd contactletsel”, legt Go Ahead Eagles-fysiotherapeut Coen Geers uit. “Er was vanzelfsprekend geen sprake van opzet, maar van botte pech. Verschrikkelijke pech, kan je wel zeggen.”

De MRI-scan die vandaag is gemaakt in het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar wees dus uit dat Chris David de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. “Door het breukje in zijn bovenbeen zal de operatie over drie tot vier weken plaatsvinden”, weet Geers. “Ook moet de ontstekingsreactie worden afgewacht.”

De gemiddelde duur van het herstel van een dergelijke operatie is zeven tot negen maanden.

Chris David kwam op 14 augustus naar Go Ahead Eagles en veroverde al snel een basisplaats. In de beker tegen HSC’21 en vorige week in de competitie tegen Almere City scoorde hij zijn eerste twee goals voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles wenst Chris David alle sterkte toe met zijn herstel en zal er alles aan doen hem hierin zoveel mogelijk te ondersteunen.