Eerste Selectie

61-voudig international Henri Anier: toeschouwer, proefspeler, Eagle

Hij bekeek het duel met NAC Breda al vanaf de tribune, trainde als proefspeler een week mee met de eerste selectie, maar nu mag Henri Anier (29) zich echt Eagle noemen. De 61-voudig Ests international (13 goals) tekent een contract tot het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles.

“I can’t wait to get going!”, roept Henri Anier uit aan de telefoon. De spits is momenteel nog in zijn geboorteland Estland om de laatste zaken te regelen en zal dinsdag afreizen naar zijn nieuwe voetbalthuis: Go Ahead Eagles. “De indruk van de club, de stad en de mensen is extreem goed”, vertelt hij. “Rondom de wedstrijd tegen NAC heb ik de passie en het hart voor de club van de supporters al even mogen proeven. Dat is waarvoor ik voetballer ben geworden.”

Anier beschikt inmiddels over een aardig referentiekader. Begonnen in Estland, voerde zijn voetbalreis hem langs Noorwegen, Schotland, Duitsland, Zweden, Finland en – het meest recent – Zuid-Korea. Ook met het Estse nationale team bestreek hij de voetbalglobe. “Toch heb ik altijd al in Nederland willen voetballen”, bekent Anier. “Het Nederlandse voetbal is verzorgd en aanvallend. Dat past bij mijn speelstijl.”

Wat is die speelstijl dan? Anier: “Ik ben een sterke en very goal-orientated player, die houdt van hard werken voor het team. Eigenlijk ben ik constant bezig met het produceren van doelpogingen: zelf of door teamgenoten kansen te bieden. Ik kan niet wachten tot ik De Adelaarshorst kan laten juichen.”

Technisch manager Paul Bosvelt kreeg, net als de staf van Go Ahead Eagles, gedurende de afgelopen week een nog beter beeld van de kwaliteiten van Henri Anier. “Henri voegt weer iets nieuws toe aan de selectie”, aldus de td. “Hij is fysiek sterk, tweebenig en heeft veel ervaring – ook als international. Hij zal de komende periode gebruiken om fysiek volledig aan te haken. Dan hebben we naast Antoine, over wiens ontwikkeling we eveneens zeer tevreden zijn, een sterk bezette spitspositie.”

Terug naar overzicht