Go Ahead Eagles scoort tien keer tegen SV Terwolde

Go Ahead Eagles heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen van SV Terwolde. Na een ruststand van 0-4 liep het elftal van Hans de Koning in de tweede helft uit naar een score die in de dubbele cijfers liep: 0-10.

Een groter contrast qua weerbeeld ten opzichte van een jaar geleden was nauwelijks denkbaar in Terwolde. Destijds, op 2 juli 2015, liep het kwik van de thermometer op naar 35 graden en trad Go Ahead Eagles in Emmen aan tegen Ferencvaros in de voorronde van de Europa League. In Terwolde leek het weer daarentegen aanvankelijk de grote spelbreker te worden. Het duel tussen SV Terwolde en Go Ahead Eagles was amper een kwartier onderweg, of de arbiter was genoodzaakt om beide teams weer terug naar de kleedkamers te sturen doordat een pittige onweersbui over sportpark De Woldermarck trok. Gelukkig voor de honderden toeschouwers langs de lijn kon de wedstrijd na een gedwongen pauze van vijftien minuten weer hervat worden en brak nadien zowaar het zonnetje zelfs nog even door.

Hans de Koning had besloten om tegen SV Terwolde twee totaal verschillende elftallen het veld in te sturen. Het elftal dat voor de rust het veld betrad, liet de doelman van SV Terwolde vier keer kansloos. Teije ten Den, Randy Wolters, Kevin Brands en Kenny Teijsse zorgden voor een kwartet doelpunten, waardoor 0-4 de ruststand was. De elf Deventenaren die na rust binnen de krijtlijnen kwamen, schroefden de score op naar de uiteindelijke 0-10 einduitslag. Meest gevierde man was de op het oude nest teruggekeerde Joey Suk, die vier keer doel trof. De andere doelpuntenmakers na rust waren Sam Hendriks en Leon de Kogel, die een strafschop verzilverde.

Aanstaande dinsdag treedt Go Ahead Eagles om 19:00 uur op sportpark ‘De Laene’ in Twello aan tegen Voorwaarts Twello. Verder verwelkomt Go Ahead Eagles vanaf maandag twee proefspelers op de training: aanvaller Olivier Pilon en verdediger Yannick Cortie. Beide spelers krijgen de kans om de technische staf te overtuigen van hun kwaliteiten.

Het volledige oefenprogramma van Go Ahead Eagles tijdens de voorbereiding op het seizoen 2016/17 is hier te vinden.

TERWOLDE - SV Terwolde - Go Ahead Eagles, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 02-07-2016, GA Eagles-speler Joey Suk (m) scoort

Foto’s: Erik Pasman