Go Ahead Eagles verslaat Voorwaarts Twello met ruime cijfers

Go Ahead Eagles heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Tegen Voorwaarts Twello scoorden de mannen van Hans de Koning er lustig op los en werd geen tegentreffer geïncasseerd: 0-8.

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen zaterdag, toen het oefenduel tegen SV Terwolde een kwartier werd stilgelegd als gevolg van noodweer, waren de weergoden vandaag beter gehumeurd. De wolken boven Twello waren af en toe weliswaar dreigend, maar donderen deden ze uiteindelijk niet.

De honderden toeschouwers langs het veld moesten twintig minuten wachten voordat het eerste doelpunt van Go Ahead Eagles gevierd kon worden. Leon de Kogel kopte binnen en deed dat drie minuten later nogmaals. Daar bleef het in de eerste helft bij, waardoor de ruststand 0-2 was. In de tweede helft stuurde De Koning elf andere namen de wei in en liep de score gestaag op. Nadat Orhan Dzepar en Jerry van Ewijk de stand op 0-4 hadden gebracht, slaagde Go Ahead Eagles er in om in het laatste kwartier nóg een kwartet doelpunten te produceren. Sam Hendriks kopieerde het voorbeeld van De Kogel door twee keer doel te treffen. In de blessuretijd brachten Lars Lambooij en Teije ten Den de uiteindelijke 0-8 eindstand op het scorebord.

Morgen (woensdag) heeft de selectie van Go Ahead Eagles een vrije dag, waarna vanaf donderdag een trainingskamp wordt belegd in Rheden. Aanstaande zaterdag treft Go Ahead Eagles om 15:00 uur Team VVCS op het veld van SV Terwolde. Klik hier voor het volledige oefenprogramma tijdens de voorbereiding.