Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben zich gekroond tot periodekampioenen van de derde divisie D. De A-jeugd won in Leeuwarden met 3-0 van Frisia, terwijl de B’tjes hemelsbreed vijftig kilometer verderop, in Groningen, met 3-1 zegevierden tegen GVAV-Rapiditas.

Daarmee boekten beide ploegen hun achtste overwinning in acht competitieduels. A1-trainer Harry Decheiver was grotendeels tevreden. “Tegen een fysiek sterke tegenstander hebben wij nagenoeg niets weggeven. Een verdiende overwinning. Het eerste half uur waren wij erg goed. Jammer dat het dan slechts 1-0 blijft. Dat blijft een punt van aandacht: wij gaan af en toe heel slordig met onze kansen om. Dat zit ’m niet alleen in het afwerken, maar ook in het uitspelen van situaties waarin je een man meer hebt. Dat is zeker trainbaar, een kwestie van herhalen. Maar gelukkig creëren we wel heel veel en daarmee begint het. Dus in dat opzicht mogen we heel tevreden zijn.”

De mannen van de B1 vierden een feestje in de kleedkamer. Dat is ze wel toevertrouwd, af te lezen aan bovenstaande foto. Trainer Kick Maatman was uiteraard blij, maar ook kritisch: “Dit was een mindere wedstrijd in de goede serie waarin we zitten. Zonder te overdrijven kan ik stellen dat we zeker vijftien honderd procent-kansen hebben gehad. Maar zolang wij de marge niet vergroten, blijft de tegenstander hopen. Wij gaan voor het kampioenschap maar elke prijs is er één. Daarom ben ik oprecht blij met het winnen van de eerste periode. Als je acht wedstrijden op rij wint, doe je toch iets goed.”

Karakteristieken:
Frisia A1 – Go Ahead Eagles A1 0-3 (0-1). Doelpunten GAE: Sam Beukema, Dylan de Bruin, Yannick der Vries.
GVAV-Rapiditas B1 – Go Ahead Eagles B1 1-3 (0-2). Doelpunten GAE: Faisal Toryalai, Marchello Besselsen, Jairzinho Slijngard.