De A1 en B1 van Go Ahead Eagles hebben hun beste eerste helften van het seizoen gespeeld. De A1 bekroonde zijn spel met een 6-0 zege tegen asv Dronten, de B1 ging onterecht onderuit bij Bon Boys (3-2). De C1, die ook goed voor de dag kwam, behaalde in de topper tegen GVAV-Rapiditas een 1-0 overwinning.

A1
Harry Decheiver van de A1 was een zeer tevreden trainer. Vooral op basis van de eerste helft en het eerste kwartier na rust. “Voor rust lieten we ons beste voetbal zien van dit seizoen”, jubelde Decheiver. “We creëerden enorm veel kansen, speelden goed positiespel en vielen aan over de vleugels. Dat zag er heel aardig uit.” Een doelpuntenfestijn werd het pas na de thee. Binnen tien minuten greep Go Ahead Eagles Dronten bij de strot en scoorde vier keer. Decheiver: “Het offensief van de tegenstander was gebroken, we vlogen erdoorheen. Het eerste kwartier van de tweede helft bleven we goed, daarna ging het tempo wat omlaag. Maar we hebben helemaal niets weggegeven, ook dat is een pluspunt.”

B1
Waar de A1 een belangrijke tik uitdeelde aan een directe concurrent en koploper blijft in de vierde divisie G, mocht de B1 – tevens vierdedivisionist – van geluk spreken dat het nog altijd bovenaan staat. De ploeg verloor in Haaksbergen van Bon Boys, maar zag directe concurrent Sparta Enschede ook verliezen (2-3 tegen PH). Hoewel de teleurstelling bij trainer Kick Maatman overheerste, putte hij veel vertrouwen uit het spel van zijn ploeg in de eerste helft. “Vooral de eerste 25 minuten waren wij fantastisch. We legden variatie in ons spel, speelden middenvelders vrij, de bezetting voor de goal was goed en onze backs kwamen door over de flanken. We namen een 2-0 voorsprong, maar het had 4-0 moeten staan.” Bon Boys speelde fysiek. Maatman: “In de eerste helft voetbalden we ons daar goed onderuit, na rust lukte dit te weinig. Door persoonlijke fouten geven we drie doelpunten weg, daar word je best moe van. Een wedstrijd als deze maak je eens in de tien jaar mee.”

C1
Go Ahead Eagles C1 troefde, net als de A1, een concurrent af in de top van de ranglijst. De nummer twee uit de tweede divisie D won de thuiswedstrijd tegen het Groningse GVAV-Rapiditas met 1-0. “Een leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander”, vond trainer Jochem de Weerdt. “Een wedstrijd met volop strijd die wij terecht hebben gewonnen. GVAV is een fysiek sterke ploeg en hanteerde vaak de lange bal. Maar wij schuwden het duel niet. Beide ploegen voetbalden goed, met kansen over en weer. Wij kregen de meeste mogelijkheden, maar zij raakten een keer de lat.” De verlossing kwam in de tweede helft van de voeten van Jamiro Steenbergen. Met een prachtige volley werkte hij een voorzet van Mika Schrijver tegen de touwen. De Weerdt: “Tegen Schalkhaar, twee weken geleden, speelden we wat minder, nu waren we goed én toonden we werklust en passie.”

Karakteristieken:
asv Dronten A1 – Go Ahead Eagles A1 0-6 (0-1). Doelpunten GAE: Baptista José 2, Thijs Dekker 2, Givan Werkhoven, Mitchel Telnekes.

Bon Boys B1 – Go Ahead Eagles B1 3-2 (1-2). Doelpunten GAE: Yannick der Vries, Muhammed Bayrakci.

Go Ahead Eagles C1 – GVAV-Rapiditas C1 1-0 (0-0). Doelpunt GAE: Jamiro Steenbergen.