gaea1222

Go Ahead Eagles A1 heeft opnieuw met ruime cijfers gewonnen. Be Quick ’28 werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. De B1 liet op eigen veld punten liggen tegen HSC ’21 (1-1), terwijl de C1 Oranje Nassau in Almelo overrompelde: 2-8.

gaea1222
De A1 stuurde Be Quick met een 4-0 nederlaag naar huis. (Foto: Erik Pasman)

A1
Of het trainerschap van de A1 met al die overwinningen een eentonige baan begint te worden? Harry Decheiver grijnst: “Er zitten twee of drie aardige ploegen bij ons in de competitie, maar de meeste teams willen tegen ons maar één ding en dat is tegenhouden. Daar moeten wij op een goede manier mee omgaan. Tegen Be Quick deden we dat heel aardig. Zij hielden de ruimtes klein, maar wij wisten daar goed doorheen te voetballen. Na de 2-0 was het verzet van de tegenstander gebroken. De uitslag gaf een goed beeld van de krachtsverhouding.”

gaeb1
Teleurstelling bij de spelers van de B1 na het 1-1 gelijkspel tegen HSC’21. (Foto: Erik Pasman)

B1
Zag Kick Maatman de B1 dinsdag nog knap gelijkspelen in de oefenpot tegen FC Twente (3-3), deze keer was zijn ploeg wisselvallig en soms ondermaats. “Daar moeten we stappen in maken, al hoort wisselvalligheid bij de leeftijd van deze jongens. Wij hadden HSC vandaag op zes punten achterstand kunnen zetten. Helaas is dat niet gebeurd. We kwamen met 1-0 achter en zij krijgen een goede kans op 2-0, maar doelman Tim Rorije hield ons op de been. Na rust waren wij dik de bovenliggende partij. Het was een open wedstrijd, maar ik zie natuurlijk liever dat wij dominanter zijn.”


C1

Oranje Nassau was een maatje te klein voor de C1, aldus trainer Jochem de Weerdt. Hij sprak van “een meer dan terechte overwinning. Wij zijn blij met de punten, maar we hadden nog wel tien doelpunten meer kunnen maken. In de laatste fase waren we onnauwkeurig in de afronding. Jordy Knippenberg speelde goed op het middenveld en ook Brian Karman deed het weer prima. We scoren acht keer, maar het hadden er vijftien kunnen zijn. Maar ik ben een tevreden trainer, hoor.”

Karakteristieken:

Go Ahead Eagles A1 – Be Quick ’28 A1 4-0 (1-0). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven, Patrick Maneschijn, Orhan Dzepar, Thomas Bodin.

Klik hier voor het fotoalbum van deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles B1 – HSC ’21 B1 1-1 (1-1). Doelpunt GAE: Sam Beukema.

Klik hier voor het fotoalbum van deze wedstrijd.

Oranje Nassau C1 – Go Ahead Eagles C1 2-8 (0-5). Doelpunten GAE: Brian Karman 3, Jamiro Steenbergen, Lima Perrels, Jordy Knippenberg, Mika Schrijver, Marius Deckers.