GAEA1

Go Ahead Eagles A1 heeft met speels gemak gewonnen van Dos Kampen A1: 6-0. Dos kwam er op het veld van SV Twello geen moment aan te pas. GA Eagles gaf niets weg – “Nog geen kansje”, stelde trainer Harry Decheiver tevreden vast – en creëerde zelf legio mogelijkheden.

 

GAEA1

De A1 van Go Ahead Eagles loopt terug naar de eigen helft na het doelpunt van Patrick Maneschijn (7). (Foto: Erik Pasman)

De ruststand van 3-0 was dan ook een zeer bescheiden weergave van wat er zich op het veld afspeelde: de ene Deventer aanval na de andere, waarvan de meeste onbekroond bleven. “De score had hoger kunnen uitvallen”, vond ook Decheiver, “maar we moeten niet altijd azijn zeiken.”

De trainer was juist content met het spel van zijn ploeg. “Ik vond ons vooral voor rust heel aardig voetballen. We hebben helemaal niets weggegeven, dus in die doelstelling zijn we sowieso geslaagd. Bedenk daarbij dat Dos vorige week met 9-2 heeft gewonnen (van SVBO, red.).” In de tweede helft was GA Eagles iets minder dominant, maar de ploeg bleef aandringen. “Wij hebben een paar heel aardige spelers”, constateerde Decheiver tevreden.

C1
De B1 kwam zaterdag niet in actie, de C1 reisde af naar Enschede. De wedstrijd tegen Sportclub Enschede eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. “We hadden de wedstrijd in handen, maar moeite om de voorste linie in stelling te brengen”, zei teammanager Erik van Brussel. “Enschede hanteerde alleen maar de lange bal en was fysiek sterk. Maar we stonden goed en gaven niets weg.” Hij had meer positieve punten gezien. “Onze opbouw was verzorgd en we bleven rustig. Alleen de eindpass kwam vaak niet aan, door het lastige veld waarop we voetbalden. 0-0 is een terechte uitslag. Meer zat er niet in.”

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles A1 – Dos Kampen A1 6-0 (3-0). Doelpunten GA Eagles: Givan Werkhoven 2, Sefa Yildirim 2, Patrick Maneschijn, Marlo de Groot.

Sportclub Enschede C1 – Go Ahead Eagles C1 0-0.

 

Klik hier voor fotoalbum GA Eagles A1 – DOS Kampen A1