Go Ahead Eagles A1 heeft in de Adelaarshorst met 6-2 gewonnen van ACV uit Assen. Na een onwennig begin, gaf het voetballende vermogen van de thuisploeg na rust de doorslag. Ook de B1 won; met 8-0 van FVC. De C’tjes verloren in Zwolle met 2-0 van PEC.

GA Eagles A1 - ACV A1
Yannick der Vries snelt langs zijn directe tegenstander (foto Erik Pasman).

Middenvelder Yannick der Vries genoot van het decor waar hij met zijn teamgenoten van de A1 vanwege Eagles’ Open Huis mocht opdraven. “Normaal kijk je vanaf de kant toe. Nu stond ik op het veld, keek om me heen en dacht ‘wow!’. Het is echt een heel mooi, nieuw stadion geworden. Er zat aardig veel publiek en dat motiveerde om er extra hard voor te gaan. Een fantastische ambiance.”

Trainer Harry Decheiver zag een sterk ACV. “Een goede tegenstander die het ons zeker in de eerste helft moeilijk maakte. ACV durfde te voetballen en beschikte over veel fysieke kracht.” Go Ahead Eagles worstelde het eerste half uur met de spanning, maar had de tegenstander uit Assen daarna in de tang. “In de tweede helft was het verschil te groot”, aldus Decheiver. De A1 blijft na de zege koploper in de derde divisie D.

GA Eagles A1 - ACV A1
Feest na alweer een Deventer doelpunt (foto Erik Pasman).

Tiki-taka
Hetzelfde geldt voor de B1. Op de Zandweerd had de ploeg van trainer Kick Maatman geen enkele moeite met FVC uit Leeuwarden. “Weinig tegenstand”, oordeelde Maatman. “We hadden vaker moeten scoren, maar ik heb gelukkig een paar mooie goals gezien.” Te weten doelpunten over meerdere schijven waarbij de spelers de bal één keer raakten. Noem het tiki-taka, of gewoon mooi uitgespeelde aanvallen. Maatman: “Hoewel we weinig moeite hadden met FVC, bleven we drive houden. Mooi om te zien.”

Geen schande
Jochem de Weerdt van de C1 zag zijn ploeg vooral goed verdedigen tegen PEC Zwolle. Desondanks bleven de punten in het IJsseldelta Stadion. “De bvo’s in deze competitie leiden al jaren eigen jeugd op en hebben een hoog niveau. Zo ook Zwolle”, zei De Weerdt. “Wij zijn daarentegen een relatieve nieuweling.” Go Ahead Eagles C1 kende dit seizoen met name problemen in defensief opzicht. De Weerdt: “Dus ik heb in trainingen veel nadruk gelegd op verdedigen. Dat ging goed tegen Zwolle, maar kostte ook een hoop energie, want Zwolle heeft veel individuele kwaliteiten. In balbezit had ik graag meer willen zien. Maar deze uitslag is geen schande.”

Karakteristieken:
Derde divisie D: Go Ahead Eagles A1 – ACV A1 6-2 (2-1). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (2), Isai Marselia, Patrick Maneschijn, Domenico Adam, Muhammed Bayrakçi.
Derde divisie D: Go Ahead Eagles B1 – FVC B1 8-0 (3-0). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard (2), Alessandro Sotele (2), Marchello Besselsen (2), Samuel Wakana (2).
Eerste divisie A: PEC Zwolle C1 – Go Ahead Eagles C1 2-0 (1-0).