Bas Kuipers is de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. De 25-jarige linksback, die afgelopen seizoen uitkwam voor NEC, tekent een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst.

Bekijk hieronder hoe Go Ahead Eagles acht jaar geleden al door een beroemd familielid op de radar werd gebracht bij Bas Kuipers:

De Amsterdammer was pas 7 jaar oud toen hij tijdens de talentendagen van Ajax werd ontdekt. Hij doorliep de Amsterdamse jeugdopleiding van de F-jes tot aan Jong Ajax, waarin hij in 2012 debuteerde in het betaald voetbal. “Ik heb in totaal twaalf jaar op De Toekomst gespeeld”, zegt Kuipers, die aanvoerder was van Jong Ajax. “Dan zit de speelstijl van de Ajax-opleiding wel in je DNA. Ik ben dus geen back die alleen maar verdedigend denkt, maar één die ook graag opkomt en voetballend zijn bijdrage levert.”

Een debuut in de hoofdmacht van Ajax zat er niet in, maar bij Excelsior en ADO Den Haag kwam zijn droom – spelen in de Eredivisie – toch uit. 77 wedstrijden speelde de voormalig jeugdinternational vooralsnog op het hoogste niveau. Via het Roemeense Viitorul kwam de linkspoot afgelopen zomer bij NEC terecht, waar hij vaste waarde was.

Tekst gaat verder onder foto.

Bas Kuipers in duel met Jaroslav Navrátil tijdens Go Ahead Eagles – NEC (2-1). (Foto: Henny Meyerink)

En nu dus Go Ahead Eagles. Waarom die keuze? “Door André natuurlijk”, lacht hij. “Nee, zonder gekheid: het is gewoon echt een prachtige club. Met Excelsior en NEC heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en dat blijft een mooie ervaring. Ik heb zin om hier voor de prijzen te spelen. Bovendien is Deventer echt een leuke stad. Ik ben zeker van plan hier ook te gaan wonen, dus dat is ook altijd belangrijk.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Met het aantrekken van Bas denken wij de linksbackpositie sterk ingevuld te hebben. Hij heeft inmiddels de nodige ervaring en kan naast verdedigen ook aanvallend een goede bijdrage leveren aan ons spel”.


(Foto: Erik Pasman)