Nieuws Algemeen

Afscheid Gerrit Zandvoort: ‘Fantastische vrienden gemaakt in Adelaarshorst’

Na elf jaar trouwe dienst neemt Gerrit Zandvoort afscheid van Go Ahead Eagles. De valkenier was jarenlang de trouwe metgezel van Harly, de schitterende zeearend die voor elke thuiswedstrijd De Adelaarshorst rondvliegt. Omdat Gerrit de komende tijd wil besteden met zijn ongeneselijk zieke vrouw Jannie, geeft Zandvoort geeft het stokje over aan Arjan Heetebrij. Vrijdag wordt er voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen afscheid genomen van Gerrit.

Een jaartje of elf geleden werd Gerrit Zandvoort gebeld. Of hij bereid was om aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles. “In eerste instantie twijfelde ik”, weet Zandvoort nog. “Ik vond het belangrijk dat de klik tussen de supporters en de vogel goed was. Als Go Ahead Eagles drie wedstrijden achter elkaar verloor, moesten ze niet gaan denken: ‘Heb je die vogel weer…’ Na een gesprek te hebben gehad met Marcel Bruggemann, die de B-Side vertegenwoordigde, voelde ik dat de supporters ons onvoorwaardelijk zouden steunen. Daarin heeft hij gelijk gehad.”

Tekst gaat verder onder video.

In 2016 kwam de KNVB voor de vorige rentree in de Eredivisie langs voor een speciaal item over Kenny, Gerrit en Harly.

Die onvoorwaardelijke steun heeft Gerrit Zandvoort ook van Marcel Bruggemann gehad. “Ik had assistenten nodig voor de wedstrijden”, vertelt Gerrit. “Toen heb ik Marcel gevraagd of hij dat niet gewoon kon doen. Dat heeft hij jarenlang vol overgave gedaan, net als Tineke Eekhuis overigens. Dat zijn twee fantastische vrienden van me geworden.”

Het volledige interview met Gerrit en zijn opvolger Arjan Heetebrij is morgen te lezen in de Matchday!, die voor de wedstrijd gratis te verkrijgen is bij de ingangen en horecapunten van het stadion.

Terug naar overzicht