Vandaag (dinsdag) is de feestweek van Go Ahead Eagles in aanloop naar het duel met Sparta van vrijdag feestelijk afgetrapt. ’s Middags konden de voetballers van de toekomst deelnemen aan een voetbalclinic op De Brink. Hierbij waren ook Go Ahead Eagles-beloftenspelers Dennis Hettinga en Can Bayrakrar van de partij.

De jonge voetballertjes uit de hele regio konden deelnemen aan allerlei leuke voetbalactiviteiten. Aansluitend aan de clinic nam een koor uit Bathmen plaats op de trappen van De Waag. Daarvandaan brachten ze allerlei Go Ahead (Eagles)-liederen ten gehore.

Om 18:00 uur stroomde De Waag vol voor de boekpresentatie van Niet te Kraken. Het eerste exemplaar was voor Ben Halle, de zoon van de legendarische doelman Ben Halle. Ook de aanwezige Henk Warnas, Wietse Veenstra, Nico van Zoghel en Gerard Somer (leden Go-Ahead in 1965) kregen een exemplaar. Op de dag af 50 jaar geleden trapten zij af tegen Celtic in de Europa Cup.

Feestweek

Na de presentatie was het tijd voor de bezoekers om een voorpremière te beleven van de expositie ‘Go-Ahead vs. Celtic’. Op de eerste etage van De Waag staan tot en met 29 november allerlei prachtige relekwieën van Go-Ahead en Go Ahead Eagles. Eén daarvan is het nagebouwde stadion van luciferstokjes (foto boven, Richard van der Stelt). Van 1965 tot 1970 bouwde een fan de Adelaarshorst na met maar liefst 209.000 brandhoutjes.

Lees hier alles over de week in aanloop naar Go Ahead Eagles-Sparta.