Al Shabab FC is maatje te groot in zevende oefenduel

In de zevende oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2019/2020 was vanavond Al Shabab FC uit Saoedi-Arabië in Terwolde een maatje te groot. Uiteindelijk werd het 2-3 voor de Arabieren. Voor Go Ahead Eagles scoorden Antoine Rabillard en Sam Beukema. In de eerste helft viel Wout Droste geblesseerd uit.

Voor het oog van zo’n 750 toeschouwers werd Go Ahead Eagles op sportpark De Woldermarck vanaf het begin met de rug tegen de muur gezet. Met fysiek en hard spel maakte Al Shabab FC het de thuisclub erg lastig.

Maël Corboz aan de bal op het middenveld (Foto: Henny Meyerink)

De sterk spelende aanvoerder, Alsulayhim, heerste op het middenveld. Hij bediende de razendsnelle aanvallers De Freitas Couto jr. en Asprilla. Met Gino Bosz in de verdediging, die voor het eerst een basisplek had, had Go Ahead Eagles het in de beginfase erg lastig met de tegenstander.

Na een kwartier kwam Al Shabab FC verdiend op voorsprong. Een indraaiende corner werd door Zahim achter doelman Hobie Verhulst gewerkt. Na een botsing tussen de doelpuntenmaker en Wout Droste moesten beide spelers het veld geblesseerd verlaten. Op slag van rust kwamen de Arabieren zelfs op 0-2 door een snelle en goed uitgespeelde aanval.

Aanvoerder Wout Droste viel in de eerste helft geblesseerd uit. (Foto: Henny Meyerink)

Drie minuten in blessuretijd van de eerste helft kreeg Antoine Rabillard de bal in de voeten geschoven van een uitglijdende keeper. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en zette zo de ruststand van 1-2 op het scorebord.

Na rust bleven de Saoedi’s erg gevaarlijk. Richard van der Venne gleed de bal nog voorlangs, na goed vrijgezet te zijn door Maël Corboz, maar in de 53e minuut was het weer raak. In de omschakeling maakte opnieuw Quanca de goal: 1-3.

Na een uur spelen kwamen negen nieuwe spelers in het veld. Alleen doelman Hobie Verhulst en invaller Boyd Locassen (voor Droste) bleven staan. Met Maarten Pouwels en Samuel Wakana in de spits, en de snelle Martijn Berden en Adrian Edqist aan de zijkanten, ging Go Ahead Eagles iets opportunistischer spelen. Dat leidde tot wederom een aansluitingstreffer. Sam Beukema kopte raak uit een corner van Berden. Maar uitgespeelde kansen op de gelijkmaker had Go Ahead Eagles vervolgens niet meer.

Joran Swart had een kans op de gelijkmaker in de slotfase, maar de Saoedische keeper was attent. (Foto: Henny Meyerink)

Go Ahead Eagles – Al Shabab FC 2-3 (1-2)
16. Fahad Zahim 0-1
45+1. Christian Quanca 0-2
45+3. Antoine Rabillard 1-2
53. Christian Quanca 1-3
83. Sam Beukema 2-3

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Wout Droste (38. Boyd Lucassen), Gino Bosz (61. Sam Beukema), Donny van Iperen (61. Joran Swart), Julius Bliek (61. Nicolas Abdat); Maël Corboz (61. Max Leeflang), Alexander Bannink (61. Zakaria Eddahchouri), Elmo Lieftink (61. Samuel Wakana); Jaroslav Navrátil (61. Martijn Berden), Antoine Rabillard (61. Maarten Pouwels), Richard van der Venne (61. Adrian Edqvist).