Aankomend weekeinde komen alleen de twee jongste jeugdteams van de Voetbalopleiding in competitieverband in actie. Go Ahead Eagles Onder-15 gaat zaterdag op bezoek bij Blauw Wit ’34 O15, terwijl voor Go Ahead O13 zondag een uitwedstrijd bij De Graafschap O13 wacht. Go Ahead Eagles Onder-19 speelt een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O19; Onder-17 heeft geen wedstrijdverplichtingen.

Als koploper van de Tweede Divisie D reist Go Ahead Eagles Onder-15 zaterdag af naar Leeuwarden voor de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit ’34 O15. Met twaalf punten heeft het team van Tristan Berghuis de ‘perfect score’ behaald uit de afgelopen vier competitieduels. Tegenstander Blauw Wit ’34 O15 wacht na vier wedstrijden nog altijd op het eerste punt van de competitie.

Na de 1-0 zege op Roda JC O13 van vorige week woensdag staat Go Ahead Eagles Onder-13 op een keurige plaats in de middenmoot van de Eredivisie laag, die uit acht ploegen bestaat. Met negen punten uit zes duels neemt het team van Jip Ellenbroek de vijfde positie in op de ranglijst. De tegenstander van aanstaande zondag in Doetinchem, De Graafschap Onder-13, staat zevende met drie punten uit zeven competitiewedstrijden.

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft aankomend weekeinde geen competitieverplichtingen. Wel speelt het oudste jeugdteam aanstaande zaterdag op sportpark Zoudenbalch in Utrecht een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht Onder-19 (aanvang 13:00 uur).

Go Ahead Eagles Onder-17 kwam gisteren op sportpark Het Diekman in Enschede in actie tijdens een internationaal toernooi van De Tubanters. Het team van Uǧur Yildirim – waarin onder meer de O15-spelers Dinand Burgmeijer, Milan Berenschot en Ivan van den Berg hun opwachting maakten – begon het toernooi met nederlagen tegen SC Cambuur O17 (0-1) en De Graafschap O17 (2-1; doelpunt Dinand Burgmeijer). Door treffers van Joël Kramer, Lateef Omidiji en Milan Berenschot werd het derde duel met 0-3 gewonnen, waarmee de derde plaats in de poule veilig werd gesteld. In de strijd om de 5e/6e plaats was FC Emmen O17 vervolgens duidelijk de bovenliggende partij (8-0).

Go Ahead Eagles Onder-17 is voor de rest van het seizoen nog op zoek naar een extra assistent-scheidsrechter ter ondersteuning van het team tijdens doordeweekse oefenwedstrijden. Ben of ken jij iemand die Onder-17 wil helpen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Wedstrijdprogramma zaterdag 27 oktober / zondag 28 oktober

Oefenwedstrijd (za. 27 oktober; 13:00 uur, sportpark Zoudenbalch, Utrecht):
FC Utrecht Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19

Tweede Divisie D (za. 27 oktober; 10:30 uur, sportpark Wiarda, Leeuwarden):
Blauw Wit ’34 Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15

Eredivisie laag (zo. 28 oktober; 11:00 uur, sportpark Zuid, Doetinchem):
De Graafschap Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 staat geen wedstrijd op het programma.