Onmisbaar zijn ze voor Go Ahead Eagles. De stewards van de club die zorgen dat voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen wordt geleid in en rondom De Adelaarshorst. Zelfs bij uitwedstrijden zijn ze present. Ze houden zich onder meer bezig met hospitality (gastvrijheid) en veiligheid.

De afgelopen periode mocht Go Ahead Eagles vijf nieuwe stewards verwelkomen, die we graag aan je voorstellen. Vandaag in aflevering 3: Regina Nuesink (27).

Regina, waarom ben je steward geworden?
Ondanks dat ik in Deventer woon en er ben geboren en getogen, had ik aanvankelijk helemaal niets met voetbal. Mijn familie wel, die zit al jaren op de Leo Halle tribune. Toen aan mij werd gevraagd om het eens te proberen als steward, dacht ik: ‘Laat ik het gewoon doen.’ Het bevalt me nu zo goed, dat ik nu het liefst op de Leo Halle wil blijven staan. Ik ken daar nu al een groot deel van de supporters en dat helpt wel mee, denk ik.

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat voor werk doe je in het dagelijks leven?
Ik ben beveiligingsbeambte bij evenementen en dergelijke. Dat is natuurlijk nauw verwant aan het werk als steward. Go Ahead Eagles is echt een volksclub. Dat spreekt mij wel aan. Voor de meeste Deventenaren heeft de club ontzettend veel betekenis.

Wat zijn je eerste ervaringen als steward?
De allereerste keer mag je alleen observeren, maar de tweede keer mocht ik al tassen controleren. Ik heb op verschillende plekken gestaan, maar kwam al snel bij de wand tussen vak 19 en het uitvak te staan. In de regel heb ik de supporters daar als heel sociaal ervaren en ik geniet ook echt van de sfeer in het vak. Sowieso is de bijna Engelse sfeer in het prachtige stadion geweldig. Mijn ervaring is dat ik als vrouw toch vaak nét iets meer respect krijg en fans nét iets makkelijker uit de emotie kan halen. Uiteraard leef ik zelf ook mee met het elftal en mijn collega’s vinden het fijn dat ik bij het stewardteam ben gekomen.

Wil jij ook steward worden bij de mooiste voetbalclub van Nederland? Meld je dan aan via info@ga-eagles.nl.