Eind 2017 werd Hans de Vroome opnieuw een van de gezichten van Go Ahead Eagles. Dit om de club terug op de rails te brengen. “Ik vraag commitment voor anderhalf jaar”, zei hij op een drukbezochte supportersavond. Toen nog geflankeerd door Edwin Lugt, waarvan De Vroome een half jaar later noodgedwongen de voorzittershamer zou overnemen. Nu de eerder genoemde anderhalf jaar erop zitten, keert Hans de Vroome terug in zijn rol wat meer op de achtergrond als actieve aandeelhouder en directeur van de Go Ahead Eagles Holding BV.

“Eigenlijk verandert er niets aan mijn werkzaamheden voor de club”, vertelt De Vroome. “Ik heb destijds bewust de ceremoniële rol van voorzitter op me genomen, omdat je dan automatisch het gezicht bent van de club. En Go Ahead Eagles had op dat moment een gezicht nodig. Inmiddels heeft de club met de mensen die in de tussentijd zijn aangetrokken nieuwe gezichten: Jan Willem van Dop als algemeen directeur en Paul Bosvelt als technisch manager. Hierdoor kan ik mijn rol wat meer op de achtergrond voortzetten en is een ceremoniële voorzitter niet meer nodig binnen de club.”

Oog
Dit betekent concreet dat Hans de Vroome als actieve aandeelhouder directeur van Go Ahead Eagles Holding BV (de overkoepelende BV van de club) is. Voorheen werd hij geflankeerd door Willy Wientjes; sinds de aandelenoverdracht door Alex Kroes. “Als directieleden van de Holding hebben we een aantal algemene taken op langetermijngebied, maar ook specifieke werkzaamheden. Zo ondersteun ik Jan Willem op commercieel vlak en werkt Alex samen met Paul. Je kunt Paul op technisch vlak zien als het sportieve oog van de club en Alex als het financiële oog die de onderhandelingen doet. Daar ligt zijn enorme kennis en expertise, na al achttien jaar aan die onderhandelingstafel te hebben doorgebracht.”

Volle energie
Terugblikkend op de afgelopen anderhalf jaar concludeert Hans de Vroome dat de opbouw van Go Ahead Eagles in volle gang is. “Kijk naar het aantal seizoenkaarthouders, naar het groeiende aantal Business Club-leden, naar de vrijwilligers en medewerkers die zich dag in, dag uit met volle energie inzetten voor Go Ahead Eagles. Daarnaast ben ik heel blij dat met kundige mensen als Jan Willem, Alex en Paul ook de lange termijn van de club gewaarborgd is. Natuurlijk is het huidige seizoen altijd het belangrijkst, maar we kijken ook verder dan dat.”