Eerste Selectie

Andries Noppert: ‘Ludiek en mooi wat de supporters zingen’

Een fantastische avond in De Adelaarshorst leverde gisteren een 4-0 overwinning op Willem ll op. Door de winst op de Tilburgers is de ploeg van Kees van Wonderen nagenoeg verzekerd van nog een seizoen in de Eredivisie. Ook doelman Andries Noppert, die voor de derde keer op rij de nul hield, kon een glimlach niet bedwingen en was blij met de vrijwel zekere handhaving.

“Handhaving was ons doel dat hebben we zo goed als zeker behaald”, zegt Noppert. “Aan het begin van het seizoen plaatste vrijwel iedere bookmaker ons op de laatste plaats en dan is het mooi dat je het tegendeel kan bewijzen. We hebben dit seizoen heel mooie dingen neergezet. Dan is het heerlijk dat we als ploeg 36 punten hebben en weten dat we volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer op het hoogste niveau uitkomen!” De eindstand op het scorebord zei genoeg, want Go Ahead Eagles boekte een overtuigende 4-0 overwinning op Willem II. “De eerste helft was wel beter dan de tweede helft. Dat kwam ook omdat Willem ll iets meer druk ging zetten. Maar uiteindelijk winnen we met 4-0 en hebben de supporters een leuke avond gehad. We scoren vier keer en ze hebben gezien dat ik een paar ballen heb tegengehouden, haha!” Andries Noppert staat de laatste weken zijn mannetje onder de lat en is belangrijk voor zijn ploeg. “Het laat zien wat het met een mens doet wanneer je het vertrouwen krijgt. Ik blijf rustig en geloof in mezelf. Dan is het super dat dit zich uitbetaalt.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Willem Ii

Het leidt er zelfs toe dat ‘Andries in Oranje!’ met grote regelmaat vanaf de tribunes in De Adelaarshorst klinkt. De doelman geniet er zichtbaar van, maar naar eigen zeggen verwacht hij nog geen belletje van de bondscoach. “Haha, nee. Het is heel erg ludiek en mooi dat de supporters het zingen. Ze spreken daarmee het vertrouwen in mij uit en die wisselwerking vind ik fantastisch. Ik geniet er in ieder geval voor de volle honderd procent van!”

Terug naar overzicht