Het is inmiddels honderd dagen geleden dat commercieel manager Arnaud Miltenburg de burelen van Go Ahead Eagles kwam versterken. In onderstaand interview, dat eerder ook al in de Presentatiegids van Kleuren van Juweel werd gepubliceerd, gaat hij in op zijn ambities in Deventer. “Het is belangrijk om de eigen identiteit van Go Ahead Eagles nog meer op de kaart te zetten.”

Arnaud Miltenburg kende geen twijfel toen hij eerder dit jaar werd benaderd om commercieel manager van Go Ahead Eagles te worden. De beleving, de intensiteit, de uitstraling en de ambitie van de club: Miltenburg kon zich er gelijk mee identificeren. Op basis van zijn ervaring, visie en inzichten wil hij zijn steentje bijdragen om van Go Ahead Eagles een stabiele Eredivisionist te maken. Voor zijn komst naar Go Ahead Eagles werkte Miltenburg ruim vijf jaar als head of sales voor FC Utrecht. “Daar heb ik vooral het Business-to-Business gedeelte opgepakt”, zegt Miltenburg. “Juist op het moment dat ik voelde aan meer verantwoordelijkheid toe te zijn, kwam Go Ahead Eagles op mijn pad. Toen de naam van Go Ahead Eagles viel, hoefde ik daar eigenlijk geen seconde over na te denken. De beleving, de intensiteit, daar voel ik me prettig bij. Het is een club waar ik me gelijk mee kon identificeren. Toen ik de kans kreeg om bij zo’n club mijn eigen kennis mee te nemen en mezelf als commercieel manager verder te ontwikkelen, was het moeilijk om daar nee tegen te zeggen.”

Miltenburg, die op 1 juli 2017 bij de club begon als commercieel manager, constateert dat Go Ahead Eagles stevig geworteld is in Deventer. “Go Ahead Eagles en Deventer vereenzelvigen zich als club en stad echt met elkaar. Daarnaast is Go Ahead Eagles een echte traditieclub. Het stadion dat middenin de woonwijk ligt, de spelers die nog gewoon naast het stadion trainen, fantastisch. Een club ook die met haar uitstraling thuishoort in de Eredivisie.”


Arnaud Miltenburg: “Als commercieel manager wil ik me bij Go Ahead Eagles vooral focussen op wat er al goed gaat. En vervolgens de ambitie uitstralen om daarin samen nog beter te worden”.

Positief verrast
Miltenburg werd in positieve zin verrast door het aantal mensen waarmee Go Ahead Eagles de organisatie dagelijks draaiende houdt. “Wanneer je als buitenstaander naar Go Ahead Eagles kijkt, dan verwacht je op basis van alle activiteiten en uitingen een veel groter team aan mensen binnen de kantoororganisatie, dan dat er daadwerkelijk aanwezig is. Maar als je dan vervolgens ziet wat er door die kleine kantoororganisatie allemaal voor elkaar wordt gebokst op het gebied van commercie, merchandising, ticketing, communicatie en MVO; daar stond ik aanvankelijk wel van te kijken. De ambitie van Go Ahead Eagles is om binnen de aanwezige mogelijkheden en menskracht een volwaardige Eredivisiespeler te worden. Zonder daarbij uit de pas te lopen met de kosten. Onlangs is de club door de licentiecommissie van de KNVB voor de veertigste keer op rij ingedeeld in categorie 3. Daar mag Go Ahead Eagles best trots op zijn. Als commercieel manager wil ik me bij Go Ahead Eagles vooral focussen op wat er al goed gaat. En vervolgens de ambitie uitstralen om daarin samen nog beter te worden.”


Arnaud Miltenburg: “De voedingsbodem om op het gebied van business-to-business te groeien is zonder meer aanwezig in Deventer en omliggende regio”.

Associëren
Redeneren vanuit de klant is een van de speerpunten van Arnaud Miltenburg. “Door interesse te tonen in onze Business Partners. Door intrinsiek geïnteresseerd te zijn in andere mensen. Door te praten over het bedrijf van onze klanten en op die manier een meerwaarde te creëren voor zowel bedrijf als club. Verder is het belangrijk om, in samenwerking met de gemeente Deventer, de eigen identiteit van Go Ahead Eagles nog meer op de kaart te zetten en te zorgen dat ons verhaal en product optimaal zijn. Wat doen we als club op het gebied van business-to-business? Wat doen we op maatschappelijk vlak? Wat raakt aan onze identiteit en hoe kunnen we als club een marketinginstrument zijn voor bedrijven? Op die manier kunnen we duidelijk maken op welke manieren bedrijven zich kunnen associëren met Go Ahead Eagles. Zelfs als ze primair niet op voetbal georiënteerd zijn, maar juist op een andere wijze aan de club verbonden willen zijn. De voedingsbodem om op het gebied van business-to-business te groeien is zonder meer aanwezig in Deventer en omliggende regio.”

Cohesie
Uiteindelijk hoopt Miltenburg, die door uitzendbureau In Person uit Deventer werd geïntroduceerd bij Go Ahead Eagles, dat alle commerciële inspanningen van de club leiden tot nog meer cohesie binnen de businessclub van Go Ahead Eagles. “Veel sponsoren van FC Utrecht vonden het jammer dat ik wegging. Dat vond ik mooi om te horen. Uit die reacties bleek namelijk dat ik mijn steentje had bijgedragen aan de verdere commerciële ontwikkeling van die club. Ook bij Go Ahead Eagles wil ik op basis van de mens en de persoon die ik ben, bijdragen aan de ontwikkeling tot een stabiele Eredivisieclub.”


(Foto: Evert van de Worp)

Naast het verhaal over Arnaud Miltenburg staat in de Presentatiegids van Kleuren van Juweel onder meer ook een interview met La’Vere Corbin-Ong. Verder zijn alle selectiefoto’s van het seizoen 2017/18 vastgelegd in de Presentatiegids: van de hoofdmacht tot en met Go Ahead Eagles Onder-13. De Presentatiegids van Kleuren van Juweel is gratis af te halen in de Fanstore van Go Ahead Eagles.