Om de fans een goed idee te geven van hoe het stadion er na de vernieuwbouw uit komt te zien,

heeft GoAhead Eagles een artist impression video gemaakt van de nieuwe tribunes van De Adelaarshorst. De video is hier te bekijken.

 

De vernieuwbouw van De Adelaarshorst start op maandag 1 juni. In een recordtempo van tien weken worden de tribunes klaargestoomd voor de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe competitieseizoen, op zondag 16 augustus.

De vernieuwbouw betreft een volledig nieuwe Leo Halle Tribune achter het doel aan de zijde van de Vetkampstraat, en een uitbreiding en renovatie van de hoofdtribune en de Business Lounge.

Naar 10.000 plaatsen

De Leo Halle tribune krijgt een capaciteit van 2.800, waarvan 500 voor de bezoekende club. De tribune is naar Engelse traditie gebouwd met echte bakstenen, met Fulham’s Craven Cottage als inspiratie van een sfeervol stadion midden in een woonwijk.

De huidige business ruimte wordt aan twee zijden fors uitgebreid. Aan één kant komt een uitbreiding van de Coldec Business Lounge, aan de andere zijde een toplounge met speciale zakelijke mogelijkheden. De business tribune krijgt een capaciteit van ruim 1.800 stoelen. In totaal komt de capaciteit van het stadion na de vernieuwbouw uit op circa 10.000 plaatsen.

De artist impression video is ontwikkeld door I’M Architecten, Team 3D en Endemol.