Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy gaat met Lars Lambooij en Joeri Schroyen als vervangers voor de geschorsten Deniz Türüc en Xandro Schenk ‘de beproeving in het Friese Haagje’ aan.

 

Schenk kreeg afgelopen zondag tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart, Türüc kreeg rood. De club ging niet akkoord met de schorsing voor de middenvelder en ging op basis van beelden en argumenten voor vrijspraak, maar de arbitragecommissie van de KNVB kwam niet terug op haar beslissing van één wedstrijd schorsing. Booy: “Dat moeten we respecteren, we laten het los. Al vonden wij dat we argumenten hadden dat het totaal geen rode kaart was.”

De trainer had tijdens de oefensessies van afgelopen week al ingespeeld op het ontbreken van Türüc. “Ook om mijn groep duidelijkheid te geven
. Het is belangrijk dat spelers die het nu moeten gaan invullen paraat zijn. Lambooij is een jongen die kan spelen zoals Türüc het invult. En Schroyen heeft het de laatste tijd steeds beter opgepakt, die kan nu laten zien dat hij er staat. Juist voor hen is dit een geweldige kans. Ik zeg het ook altijd tegen de jongens die tegen de basis aanzitten: ‘Die momenten komen er altijd, dat jij jouw kans kunt pakken.’ Joeri manifesteerde zich steeds meer, nu kan hij laten zien dat we op hem kunnen rekenen.”

Booy kijkt reikhalzend uit naar de ontmoeting met Heerenveen, het elftal van Marco van Basten. “Qua punten ontlopen we elkaar niet veel. Ik heb ze zien spelen tegen een vrij inspiratieloos PSV, maar toen was het bijna de hele wedstrijd met tien man (rode kaart Van den Berg). Het zal in ieder geval, zoals alle wedstrijden, weer een beproeving voor ons worden. In het Friese Haagje.”

De trainer, die Tom Oostinjen en Joran Pot aan de wedstrijdselectie heeft toegevoegd, laat Go Ahead Eagles weer spelen vanuit de eigen filosofie, al zitten er inmiddels wel wat nuances in de manier waarop hij het elftal laat staan. “We zullen weer met overtuiging moeten voetballen. Ik ben liefhebber van aanvallend spel, met twee offensieve middenvelders, maar je merkt ook dat ploegen zich op ons gaan instellen. Het team voelt zich er beter bij dat ik een paar nuances heb aangebracht die voor wat meer houvast zorgen. Dus dan doe ik dat.”