Aanstaande zaterdag (morgen) reist Go Ahead Eagles af naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. Na een weifelende Eredivisie-start (een gelijkspel en een nederlaag) slaagde de ploeg van John van den Brom erin om de afgelopen vier duels allemaal in winst om te zetten.

Een vierde plaats in het Eredivisie-klassement, met evenveel punten als PSV en Ajax, is het voorlopige resultaat. Bovendien plaatsten de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Europa League en werd FC Lienden afgelopen woensdag verslagen in de beker.

Landstitel
Eagles-doelman Theo Zwarthoed was van 2001 tot 2006 (reserve)keeper bij AZ. Ook Eagles-middenvelder Kevin Brands stond van 2008 tot 2011 drie jaar onder contract bij AZ. Go Ahead-trainer Hans de Koning was zelfs tien jaar (1978-1988) keeper in Alkmaar, waar hij één keer de landstitel (1981) en twee keer de KNVB Beker (1981, 1982) won.

Diezelfde Hans de Koning dubt nog over zijn opstelling voor morgen. Spits Leon de Kogel hield een achillespeesblessure over aan het bekerduel met VV Dongen en is dus niet inzetbaar. Wie hem gaat vervangen, weet De Koning nog niet. “Sowieso dub ik nog over drie à vier posities”, aldus de oefenmeester, die afgelopen woensdag de nodige nieuwelingen aan het werk zag in Dongen. Joey Groenbast (foto boven), die de bekerwedstrijd nog aan zich voorbij moest laten gaan, kan weer meedoen.