Nieuws Algemeen

‘Baken van Nefit Bosch’ geeft geheimen prijs tijdens bedrijfstour

De lichtmasten van De Adelaarshorst. Bakens die boven Deventer uitsteken op het moment dat de stad vanuit de richting Apeldoorn over de A1 tegemoet wordt gereden. Een ander industrieel baken staat slechts een paar kilometer verderop aan de Zweedsestraat 1: het gigantische gebouw waarop het logo van Nefit Bosch prijkt. Vorige week gaf het gebouw zijn geheimen prijs aan zo’n honderd Business Partners van Go Ahead Eagles tijdens een bedrijfsbezoek.

Over de inhoud van het kolossale gebouw later meer. Het kijkje in de keuken van Nefit Bosch begon namelijk met een warm welkom door marketing manager Jan Blom, die vervolgens op energieke wijze een presentatie gaf over de geschiedenis van de onderneming. Zo kregen de aanwezige Business Partners onder andere te horen dat de Deventer fittingfabriek Nefit in de jaren ’80 van de vorige eeuw uitgroeide tot grootste cv-fabrikant van Nederland met de uitvinding van de hoogrendement verwarmingsketel, waarna het in 2004 samen met de Duitse onderneming Bosch verder ging onder de naam Nefit Bosch.

Heden ten dage staat Nefit Bosch voor de nodige uitdagingen in de transitie naar duurzame energie. Uitdagingen die  onder meer te maken hebben met de eisen die het Klimaatakkoord stelt, de oorlog in Oekraïne, de levering van computerchips, de complexe logistieke situatie wereldwijd, de huidige grondstofprijzen en het opschalen van het aantal woningen dat gebouwd of verduurzaamd dient te worden.

Voorafgaand aan de rondleiding werden eerst de magen gevuld middels een heerlijk buffet, samengesteld door Rog Vistraiteur. Daarna werd in kleinere groepen een bezoek gebracht aan de productielocatie van Nefit Bosch, waar deskundige uitleg volgde over de dagelijkse activiteiten op de prefab-, voorraad- en transportafdeling. De bedrijfstour eindigde uiteindelijk in het ‘baken van Nefit Bosch’, een gebouw van 25 meter hoog, 104 meter lang en 24 meter breed. Van binnen blijkt de Deventer blikvanger een opslagplaats voor maar liefst tienduizend pallets te zijn, voorzien van vier kranen die alle pallets aan de hand van een geavanceerd volautomatisch systeem feilloos kunnen vinden en klaar voor transport kunnen maken. Over hoog rendement gesproken…

Go Ahead Eagles wil Nefit Bosch van harte bedanken voor de gastvrije ontvangst, de duidelijke bedrijfspresentatie en de deskundige uitleg tijdens de rondleiding. Daarnaast wil Go Ahead Eagles ook graag Rog Vistraiteur bedanken voor het verzorgen van een heerlijk buffet.

Fotografie: Ton Otten

Terug naar overzicht