Sportpark Zuiderlaan in Twello was afgelopen zaterdag vruchtbare bodem voor drie jeugdteams van Go Ahead Eagles. Onder-13, Onder-14 en Onder-15 boekten allen een zege in de voorronde van het bekertoernooi. Onder-16 en Onder-18 deden hetzelfde op vreemde bodem. Morgen (zaterdag 5 september) maakt de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding zich op voor de competitiestart van seizoen 2020/2021.

Go Ahead Eagles O13 – De Graafschap O13

Divisie 2A (11:00 uur, Sportpark Zuiderlaan, Twello)

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat er morgen wederom een thuiswedstrijd op het programma in Twello. Voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles begint de competitie in Divisie 2A met een wedstrijd tegen De Graafschap O13. In het voorbije weekend werd FC Eindhoven O13-2 nog met 2-0 verslagen, waardoor het team van Martijn Jongbloed zich plaatste voor de volgende bekerronde.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles O14 – FC Dordrecht O14

Divisie 3A (13:00 uur, Sportpark Zuiderlaan, Twello)

Ook Go Ahead Eagles Onder-14 treedt voor het tweede achtereenvolgende weekend aan op sportpark Zuiderlaan. Tijdens de competitiestart in Divisie 3A is FC Dordrecht O14 de tegenstander voor het team van trainer Jip Ellenbroek. De bekerwedstrijd tegen FC Emmen O14 werd afgelopen zaterdag met 6-1 gewonnen. “Een dik verdiende overwinning”, oordeelde Ellenbroek, die spits Eser Gürbüz drie keer zag scoren.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Spartaan ’20 O15 – Go Ahead Eagles O15

Divisie 3A (11:30 uur, Sportpark Spartaan ’20, Rotterdam)

Go Ahead Eagles Onder-15 reist af naar Rotterdam, waar Spartaan ’20 O15 zowel gastheer als opponent is. Zes dagen geleden won de ploeg van Tristan Berghuis in het bekertoernooi nog met 3-0 van sc Heerenveen O15, een ploeg die één divisie hoger speelt dan Go Ahead Eagles O15. Tot grote tevredenheid van Berghuis, die vond dat zijn team tot verzorgd voetbal en mooie aanvallen kwam.

Tekst gaat verder onder foto.

AFC O16 – Go Ahead Eagles O16

Divisie 3A (13:15 uur, Sportpak Goed Genoeg, Amsterdam)

Voor Go Ahead Eagles Onder-16 staat dit weekend ook een verre uitwedstrijd in het westen van het land op het programma. Het team van trainer Uǧur Yildirim neemt het op tegen AFC O16. Onder-16 won afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd met 0-4 van Be Quick 1887 O16. Hoewel er de eerste helft weinig kansen werden gecreëerd, zag Yildirim goed spel van zijn spelers, die na een 0-1 ruststand in de tweede helft het verschil maakten.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O18 – FC Den Bosch O18

Divisie 4B (14:30 uur, Sportpark Zuiderlaan, Twello)

Het derde Eagles-jeugdteam dat aanstaande zaterdag de competitie opent met een thuisduel in Twello, is Go Ahead Eagles O18. De ploeg van trainer Dennis van Beukering ontvangt FC Den Bosch O18 als tegenstander in Divisie 4B. Afgelopen weekend werd in een spannende bekerwedstrijd nipt met 0-1 van Almere City FC O18 gewonnen.

Tekst gaat verder onder foto.

FC Den Bosch O21 – Go Ahead Eagles O21

Divisie 3A (14:30 uur, Stadion De Vliert, ‘s-Hertogenbosch)

Ook Go Ahead Eagles Onder-21 treedt aanstaande zaterdag aan tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch, maar dan in de Brabantse provinciehoofdstad. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles kwam afgelopen weekend nog niet in actie, waardoor de wedstrijd tegen de Bosschenaren voor het team van trainer Jouad Boufarra de officiële start van het seizoen betreft.

Tekst gaat verder onder foto.


 
De thuiswedstrijden van de jeugdteams van Go Ahead Eagles zijn voor iedereen vrij toegankelijk op sportpark Zuiderlaan in Twello. Wel is het coronaprotocol van SV Twello van kracht. Dit protocol houdt onder meer in: blijf bij coronagerelateerde klachten thuis en houd op het sportpark (ook langs de lijn) anderhalve meter afstand tot mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.