Met een ronde langs de tribunes bedanken de spelers na afloop van een thuiswedstrijd het publiek voor hun steun. ‘Bedankt en de ballen!’, zeggen ze daarmee, vrij naar een onder oudere jongeren bekende afscheidsgroet. Vanaf dit seizoen blijft het niet bij een woordelijk ‘de ballen!’, maar worden er na elke gewonnen thuiswedstrijd daadwerkelijk 30 officiële Eagles-ballen het publiek in gegooid en geschoten.

Drijvende krachten achter deze actie zijn Rogier Korderijnk (Restaurant Korderijnk Twello), Jan-Willem Hartgers (HaMu Totaalinstallateur) en John Lenselink (Curves Deventer). “Afgelopen seizoen waren we bij de uitwedstrijd tegen AFC Ajax in de beker”, vertelt eerstgenoemde over het ontstaan. “Daar zagen we de spelers na afloop ballen in het publiek gooien en schieten. Dat bracht een heel leuke interactie tussen spelers en – veelal jonge – supporters teweeg. ‘Dat kan ook in De Adelaarshorst’, dachten wij meteen.”

Warm welkom
Samen met algemeen directeur Jan Willem van Dop (Go Ahead Eagles) werd het idee verder uitgewerkt. Het drietal benaderde ondernemers uit hun netwerk om de ballen te kunnen bekostigen. Het geld dat overblijft gaat naar de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. “En dat is niet voor niets”, legt Rogier Korderijnk uit. “Jan-Willem, John, ik en ook veel van de deelnemende ondernemers hebben hun roots in Twello liggen. Daar gaat de Voetbalopleiding natuurlijk vanaf dit seizoen weer spelen en trainen. Zie deze actie dus ook als een warm welkom voor de talenten, namens de Twellose ondernemers.”

Tekst gaat verder onder foto.

Wedstrijdbeleving
Algemeen directeur Jan Willem van Dop juicht dit initiatief vanzelfsprekend van harte toe. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe supporters – in dit geval ook zakelijk actief – zelf iets op touw zetten om de wedstrijdbeleving naar een nog hoger plan te tillen. Uiteraard verlenen we hier als club graag onze medewerking aan, en datzelfde geldt voor de spelers.”

Na een gewonnen thuiswedstrijd schieten en gooien de spelers 30 ballen het publiek in, één voor elk vak in het stadion (inclusief Hoofdtribunevakken). “Laten we hopen dat dit vaak gebeurt”, zegt Rogier Korderijnk. “Dat De Adelaarshorst ook dit seizoen een vesting is en er gedurende het jaar honderden ballen de tribune ingaan!”

Voor €250,- (excl. btw) per seizoen kunnen ondernemers bijdragen aan deze mooie actie. Neem hiervoor contact op met Rogier, Jan-Willem en John via ballenaktiegae@gmail.com.


De reeds deelnemende ondernemers. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Geen reacties meer mogelijk.