Go Ahead Eagles speelde vrijdagavond aan De Dijk met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Alexander Bannink verving in het Kras Stadion de geblesseerde Maël Corboz, maar de dertigjarige middenvelder was niet tevreden met de puntendeling tegen de concurrent uit het vissersdorp. “De teleurstelling overheerst toch wel, ja.”

Onder toeziend oog van ras-Volendammer Jan Smit en voormalig bondscoach Guus Hiddink kwam Go Ahead Eagles al in de tiende minuut op achterstand. Door twee doelpunten van Antoine Rabillard (in de 26e en 28e minuut) ging de ploeg van Jack de Gier met een 1-2 ruststand aan de thee, waarna FC Volendam na rust alsnog de 2-2 op het scorebord wist te zetten.

“We begonnen niet heel goed aan de wedstrijd”, zo blikt Bannink terug. “Door balverlies van mij komt FC Volendam op voorsprong. Daarna herpakken we ons door twee mooie doelpunten van Antoine”, aldus Bannink, die vond dat Go Ahead Eagles vervolgens meer controle over de wedstrijd kreeg. “Het stond gewoon goed bij ons. Ik had niet het gevoel dat FC Volendam nog echt gevaarlijk werd, maar toch valt die 2-2.”

Tekst gaat verder onder foto.

Alexander Bannink viert feest met zijn teamgenoten na een van de twee doelpunten van Antoine Rabillard. (Foto: Henny Meyerink)

Na het tweede doelpunt van FC Volendam kon het beide kanten op. Zowel FC Volendam als Go Ahead Eagles kreeg mogelijkheden om een derde treffer te maken. “Volendam had in die fase wat meer de controle, maar wij kwamen er een paar keer goed uit en kregen ook wat kansen. Eerlijk gezegd denk ik dat wij hier gewoon drie doelpunten hadden moeten maken”, vervolgt Bannink.

Volgende week zondag speelt Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst tegen De Graafschap, de club waar Bannink een verleden heeft. “Naar die wedstrijd kijk ik wel uit, ja. Ik hoorde dat het stadion al bijna is uitverkocht. Dat is natuurlijk heel mooi, want we kunnen de steun van onze supporters goed gebruiken.”

(Foto: Henny Meyerink)