Eerste Selectie

Bas Kuipers: ‘Deze spirit meenemen naar eerstvolgende duels’

Als een van de weinige Eagles-spelers met eerdere ‘Kuip-ervaring’ kwam Bas Kuipers vanmiddag in actie tijdens Feyenoord – Go Ahead Eagles. De Eagles-captain zag ondanks de 2-0 nederlaag van zijn ploeg voldoende aanknopingspunten om de komende competitieduels met vertrouwen tegemoet te zien.

“We hebben het lang spannend gehouden”, vertelt Bas Kuipers, die zag dat Go Ahead Eagles de Rotterdamse tegenstander gegroepeerd bestreed en in de eerste helft op 0-0 hield. “Helaas viel uiteindelijk in de tweede helft alsnog de openingstreffer voor Feyenoord, wat natuurlijk heel erg jammer was. Voor ons was het zaak om in De Kuip zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Ook na die achterstand wisten we dat er nog steeds iets te halen viel voor ons. Alleen na het tweede doelpunt kort voor tijd werd dat uiteraard lastig.”

Volgens Bas Kuipers is er echter nog geen man overboord na de nederlaag aan de boorden van de Maas. “Ik denk dat we voor de eerstvolgende wedstrijden tegen Sparta Rotterdam, SC Cambuur en PEC Zwolle dezelfde spirit moeten houden. Oftewel: blijven strijden met elkaar, zoals we dat vandaag tegen Feyenoord en ook vorige week hebben gedaan in de tweede helft tegen sc Heerenveen. Uiteindelijk word je daar als team sowieso op termijn een keer voor beloond. Dat is iets wat we uit de eerste twee competitiewedstrijden mee moeten nemen richting het duel met Sparta Rotterdam van volgende week zaterdag.”

Foto’s: Erik Pasman
 

Terug naar overzicht